Jurnalistul Dan Turturica, socat de "metamorfozarea" lui Carmen Avram: "Drama Romaniei s-a cladit pe astfel de alegeri! In loc sa lupte cu semi-analfabetii care au dus-o la ruina au ales sa li se alature si sa ii ajute sa-si desavarseasca opera"

Jurnalistul Dan Turturica s-a aratat uimit si dezamagit, miercuri, pe pagina sa de socializare, de "metamorfozarea" colegei sale de breasla, Carmen Avram, proaspat intrata in cursa pentru europarlamentare din partea PSD, pe care spune ca o cunoaste de aproape 30 de ani.

Postarea lui Turturica:

"O cunosc pe Carmen Avram de aproape 30 de ani. Am cunoscut-o pe cand era sotia lui Sorin Avram (fratele lui Liviu Avram), unul dintre cei mai buni reporteri pe care i-am intalnit si care mi-a fost coleg la Expres, in anii ‘90. Am cunoscut-o si dupa ce a devenit sotia lui Adi Ursu. intotdeauna mi s-a parut un om cu mult bun simt si un bun profesionist.

Duminica seara, a aparut la Antena 3 alaturi de Liviu Dragnea si a povestit cum a devenit fan PSD, dupa ce, dupa cum spune chiar ea, pana in 2009 a votat PNL.

”(..,) Dupa 2016 am vazut un partid care a fost votat si care a fost asaltat sa fie scos de la putere. Am vazut ca PSD nu cedeaza, ci are timp sa rezolve si lucruri. in sfarsit avem doctori platiti cum trebuie, iar asta a rezolvat-o PSD. Am prins drag de el si am inceput sa il respect. Am inceput sa simt lucruri pe care nu credeam ca pot sa le simt. S-au intamplat lucrurile in ultimii 2 ani, care pentru mine au fost socanti. Am decis sa fiu total de partea lor cand am auzit discursul rostit de Viorica Dancila in Parlamentul European. E ceva ce eu nu am mai auzit.”

Astazi, la DC News, a insistat: „Momentul in care am zis da, as vrea sa fac asta, a fost dupa ce i-am urmarit pe acum colegii mei pesedisti, vreme de doi ani si ceva, cum se lupta. Erau ca in poezii, prin foc, prin spangi, prin mii de baionete, urcam, acum, sus! A fost lupta asta ingrozitoare a lor, erau ca Ana lui Manole, erau furtuni si ninsori si vant si ei se duceau inainte, voiau sa faca ceva. Ei ajunsesera acolo si erau fericiti, doreau sa faca ceva. si din fata erau aia ca la Hollywood, cu ventilatoare, sa ii opreasca din a avansa.”

Dupa care a revenit la discursul Vioricai Dancila din Parlamentul European, ”in care a vorbit asa cum vorbesc eu uneori in mintea mea, cand ma revolt la televizor. Am auzit-o pe femeia asta avand cuvintele mele in gura si vorbind despre Romania.”

Ce s-a intamplat cu Carmen Avram de a ajuns sa si-o aleaga ca model politic pe Viorica Dancila? Habar nu am. Dar drama Romaniei din ultimii saptezeci de ani s-a cladit inclusiv pe astfel de alegeri, facute de oameni care in loc sa lupte cu semi-analfabetii care au dus-o la ruina au ales sa li se alature si sa ii ajute sa-si desavarseasca opera".

27 mar 22:59Cap Limpede