Liviu Dragnea a ajuns un personaj si pentru jurnalistii straini. Un reportaj despre Liviu Dragnea, coruptie si Belina a fost difuzat de televiziunea germana de stat ARD. Materialul realizat de jurnalistii germani a pornit de la protestele antiguvernamentale din data de 10 august.

„Un mare protest impotriva coruptiei – acestea sunt imaginile week-endului trecut in Bucuresti. Cine a fost in centrul atentiei demonstrantilor? Liviu Dragnea, presedintele Parlamentului si liderul PSD”, titreaza jurnalistii televiziunii ARD. Acestia spun ca liderul PSD este considerat principalul vinovat pentru ceea ce se intampla in Romania.

„Sunt condusi de politicieni corupţi, dar de un timp incoace nu mai suporta in tacere. Zeci de mii de oameni protesteaza in toata Romania. Cerinţa lor: Demisia. in centrul atentiei sta el: Liviu Dragnea, presedintele Parlamentului Romaniei. La el acasa, este preocupat sa-si umple buzunarele”, incepe reportajul ARD, care prezinta si imagini de la protestul din 10 august.

Jurnalistii germani continua materialul cu imagini din judetul Teleorman si insula Belina, unde echipa a ajuns impreuna cu ziarista Carmen Dumitrescu, cea care a documentat zeci de afaceri ale lui Dragnea in Teleorman. Aici, jurnalistii au stat de vorba cu Nicu Bursasteanu, un fost pescar care a declarat ca de cand a fost privatizata insula, nici el si nici ceilalţi pescari nu mai au voie sa pescuiasca aici. „Pescuitul a fost singura mea sursa de venit. Sunt foarte furios”, le-a spus Bursasteanu jurnalistilor germani.

Reportajul televiziunii de stat din Germania mentioneaza si problemele pe care le are liderul PSD cu legea in Romania: dosarul TelDrum si condamnarea sa intr-un alt dosar.

Jurnalistii amintesc si de faptul ca Laura Codruta Kovesi a fost demisa la cererea Guvernului si prezinta alte imagini de la protestul din 10 august si incidentele dintre jandarmi si protestatari, despre care spun ca au fost „cea mai brutala intervenţie din anii 90 incoace”.