Jurnalista Emilia Sercan, amenintata cu moartea: Am fost injurata, intimidata, urmarita, insa acum s-a trecut la un alt nivel! Anchetele despre tezele de doctorat plagiate au expus o cutremuratoare retea de complicitati, putere, influenta si bani construita pe impostura la cel mai inalt nivel al institutiilor statului!

Cunoscuta jurnalista Emilia Sercan a relatat, miercuri, pe pagina sa de socializare, ca a primit o amenintare cu moartea in contextul investigatiilor pe care le face cu privire la doctoratele plagiate de la Academia de Politie.

"Luni seara, la ora 21,05, am primit un mesaj de amenintare cu moartea. Mesajul vine in contextul in care de trei saptamâni public in mod constant informatii despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Politie, institutie aflata in subordinea Ministerului de Interne, iar alte materiale erau in pregatire. De patru ani scriu aproape exclusiv despre tezele de doctorat plagiate ale unor oficiali ai statului, unii dintre cei mai puternici oameni din România fiind subiectul dezvaluirilor mele. Anchetele despre tezele de doctorat plagiate au expus o cutremuratoare retea de complicitati, putere, influenta si bani construita pe impostura la cel mai inalt nivel al institutiilor statului", a declarat Emilia sercan.

Potrivit jurnalistei, pâna acum a fost injurata, intimidata, urmarita, s-a incercat compromiterea sa, insa de data asta s-a trecut la un alt nivel.

"Am incercat sa imi explic de ce am primit aceste amenintari: dezvaluirile legate despre Academia de Politie, asa cum am scris in penultima mea ancheta publicata pe pressone, risca sa lase institutia fara o buna parte dintre profesorii care au doctoratele sustinute acolo si care, cel mai probabil, sunt si ele plagiate. Pentru un profesor, o teza de doctorat plagiata inseamna incheierea carierei academice. Continutul mesajului sugereaza ca amenintarea este legata de subiectele la care lucrez acum", a precizat Emilia sercan.

Jurnalista a depus chiar luni noaptea plângere la Politia Capitalei si si-a exprimat speranta ca politistii isi vor face treaba, iar cel sau cei care au recurs la amenintari vor fi prinsi cât mai repede.

"Ministrul de Interne si seful IGPR au fost informati despre amenintarile pe care le-am primit. De nenumarate ori mi s-a spus in acesti ani ca am curaj, iar replica mea, spusa in gluma, a fost ca nu stiu daca este curaj sau inconstienta. Un jurnalist nu trebuie sa isi puna vreodata problema in termeni de curaj sau frica, ci in termeni de adevar si interes public, singurele lucruri pe care trebuie sa le slujeasca. Iar atâta timp cât adevarul este de partea lui nu trebuie sa ii fie frica de nimeni si de nimic. PS. Am cenzurat o parte din continutul mesajului pentru a-i proteja pe cei dragi mie", a conchis Emilia sercan, postând captura de ecran de mai jos.

17 apr 19:32