Juncker avertizeaza: Amnistia ar fi un pas inapoi pentru Romania!

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a afirmat vineri, la conferinta de presa organizata la Palatul Cotroceni, ca amnistia ar fi un pas inapoi pentru Romania.

Jurnalista TVR Ramona Avramescu l-a intrebat pe seful CE despre problema amnistiei, care a starnit ample controverse in spatiul public.

"in discursul dumneavoastra de aseara, de la Ateneu, ati spus ca nu exista loc, pentru Comisia Europeana, de compromisuri in respectarea statului de drept si a democratiei. Puteti sa ne spuneti mai concret la ce anume v-ati referit si daca, de exemplu, un act normativ pentru gratiere si amnistie, de care se vorbeste intens pe scena politica romaneasca, ar reprezenta un astfel de compromis si cu ce consecinte?".

Cum a raspuns Juncker:

"in aceasta privinta, stimata doamna, am vrut sa reamintesc regulile europene. Este vorba de respectarea absolut necesara a statului de drept. Am spus ca Europa e facuta si din compromisuri, dar ca nu trebuie sa existe compromisuri pe aspectele esentiale, pentru ca aceste aspecte esentiale ar fi afectate negativ daca s-ar acorda o amnistie, asa cum preconizeaza unii din tara dumneavoastra, daca aceasta ar intra in vigoare. Ar fi un pas inapoi."

11 ian 22:51Cap Limpede
Loading...
Ultimele Știri
Juncker avertizeaza: Amnistia ar fi un pas inapoi pentru Romania!...