Bogdan Lungu, barbatul care a venit ci o lada de bere sa-si onoreze pariul cu Liviu Dragnea, nu este doar un simplu taximetrist din Galati, asa cum l-au prezentat televiziunile de stiri. Lungu este unul dintre putinii protestatari din Galati care au iesit constant in strada pentru a apara independenta justitiei, alaturi de copiii sai.

Bogdan Lungu a sosit, luni, cu lada de bere la sediul PSD pentru a onora pariul pierdut cu Liviu Dragnea. Asaltat de jurnalisti, el le-a spus ca nu are nicio simpatie fata de PSD. Putini stiu insa ca este si unul dintre protestatarii #Rezist din Galati, el a iesit constant in strada pentru a protesta fata de abuzurile PSD.

De altfel, in timpul intalnirii cu Dragnea, a dat dovada de demnitate si curaj. Nu numai ca nu s-a ridicat in picioare cand Dragnea a sosit la intalnire, spre stupefactia sefului PSD, insa a refuzat si sa primeasca mici de la acesta: „Nu vreau pomana”

„Nu mananc mici de la dumnealui (…) nici pomana, nici electorala nu imi place (…) pariul a fost in felul urmator – eu dau o naveta cu bere, doar atat”, a declarat Lungu.

In schimb, mare parte dintre jurnalistii prezenti nu au avut nicio jena sa se infrupte din micii lui Dragnea, sub ochii lui „taximetristului din Galati”.

Presa din Galati a scris deja de mai multe ori despre Bogdan Lungu, ” un om cu sufletul inalt, care doreste sa fie un bun exemplu pentru copilul sau”. El a iesit impreuna cu copiii sai la proteste intr-o perioada in care lideri ai PSD ii catalogau pe acesti parinti drept „inconstienti”.

„Codrin (fiul lui Bogdan) nu intelege acum ce inseamna: ‘PSD, ciuma rosie!’ dar o simte cumva in toata fiinta lui. O simte atunci cind gradinita la care se duce arata jalnic, o va simti si cind scoala din cartierul in care locuieste va fi continuu subfinantata.

O mai simte cind va merge cu un autobuz vechi, sau cumparat la SH, in loc de unul nou. In trotuarele gaurite. In parcurile si locurile de joaca parasite sau jegoase. Sau lipsa. In lipsa vacantelor. In faptul ca tatal sau nu are un loc de munca. O simte cumva, desi repet el inca nu intelege, in intimplarea ca bugetul de investitii a fost insuficient sau prost pritocit ani de-a rindul. O sa fiti tentati sa spuneti ca intre niste politicieni venali care transpira coruptie la fel de natural cum respira si Codrin nu exista nicio legatura. Nimic mai fals! Atunci cind isi trag un nou contract, cind mai smenuiesc niste bani de la buget, alde Dinu Paturica il condamna pe Codrin la un trai mediocru. Ii afecteaza dreptul la o buna educatie. Il priveaza de oportunitati.

Ma rog, in esenta il condamna la saracie si mizerie. Nu trebuie sa ii deplingem destinul lui Codrin. Dimpotriva! Daca va pasa de Codrin, aparati-i drepturile. Si faceti tot ce puteti sa-l feriti de coruptie! Azi au iesit in strada in jur de 20 de galateni. Ei inca #rezista. Dar ma intreb, daca si ei vor ceda, ce se va alege de Codrin”, scrie ziarul galatean Antidotul.

Sursa: aktual24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.