Iohannis face o propunere soc! Pe cine vrea sa aduca la vot?

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la dezbaterea „Dialogul cetatenesc”, eveniment organizat de catre Comisia Europeana la Sibiu, ca este de acord cu acordarea dreptului de vot de la 16 ani, dar a subliniat ca si procesul de invatare despre democratie trebuie sa inceapa mai devreme, pentru ca astazi poti vota de la 18 ani si incepi sa inveti despre alegeri la 38 de ani.

„Sunt perfect de acord sa inceapa posibilitatea de a vota la o varsta mai mica. 16 ani este OK. Dar atunci cred ca ar trebui sa incepem si procesul de invatare despre democratie putin inainte de primul vot, sa nu ne trezim in situatia de acuma, cand poti sa mergi la vot de la varsta de 18 ani si incepi sa inveti despre alegeri la 38 de ani”, a afirmat Klaus Iohannis, raspunzand unei intrebari.

Presedintele a subliniat ca, in principiu, este de acord sa fie data tinerilor posibilitatea de a vota.

„Deci da, in principiu sunt pentru a da posibilitatea de a vota tinerilor, dar in aceeasi masura eu cred ca suntem obligati sa gasim o metoda simpla, clara, prin care putem sa explicam cetatenilor europeni despre ce este votul de fapt, ca daca stam si ascultam numai politicienii care-si fac campanie, aflam ca este despre tot felul de lucruri, numai culmea despre ce ne intereseaza nu este. Or, in realitate votul este despre ce ne intereseaza, acest vot este despre viitorul UE, despre siguranta cetatenilor, despre siguranta granitelor, despre controlul fair, dar ferm al migratiei, este despre clima, este despre ce facem noi cu Pamantul nostru. Toate aceste lucruri se reflecta in modul in care in definitiv votam pentru Parlamentul European. Putem sa avem acolo formatiuni responsabile care vin cu un plan pentru viitor sau putem sa avem oameni care vin in Parlamentul European si ne spun ca de fapt nu avem nevoie de UE. Or, acest lucru cu certitudine este contraproductiv. De aceea, o informare este absolut obligatorie si da, haideti sa dam votul tinerilor!”, a mai spus presedintele Iohannis, relateaza News.ro.

Esti de acord cu votul de la 16 ani?

DA! E o idee buna!
NU! E o aberatie de-a presedintelui!
8 mai 10:20Cap Limpede
Ultimele Știri
Iohannis face o propunere soc! Pe cine vrea sa aduca la vot?...