Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca il ingrijoreaza „secretomania” vizitei premierului Viorica Dancila in Israel si a subliniat ca prim-ministrul nu vorbeste in aceasta deplasare pentru Romania, ci pentru Guvern.

„Aceasta vizita pe care o face premierul si se pare si presedintele Camerei Deputatilor in Israel are cateva ciudatenii – nu au venit la discutii, nu a plecat doamna prim-ministru cu niciun fel de mandat acolo. A vorbit, deci, doar in numele si pentru Guvern si nu pentru Romania. Insa nu acest lucru m-a ingrijorat cel mai mult, ci secretomania in care s-a organizat aceasta plecare. Nu am mai pomenit ca un premier al Romaniei sa plece intr-o vizita externa, sa anunte seara tarziu inainte de plecare acest lucru, fara sa anunte agenda, fara sa se stie de fapt ce cauta acolo. Asa in vizita turistica poate sa plece oricine oricand, dar daca pleaca persoana care conduce Guvernul ar trebui sa se stie mai multe”, a spus Iohannis, dupa ce a vizitat Aerostar SA – Grup Industrial Aeronautic Bacau.

El a vorbit si despre vizita presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, in Israel.

„in ceea ce priveste vizita presedintelui Camerei, mai mare secret. S-a aflat ca a plecat acolo, doar dupa ce a ajuns acolo. Nu stiu care sunt dedesubturile acestei abordari, cine stie ce intelegeri secrete face domnul Dragnea acolo cu evreii”, a afirmat seful statului.

Klaus Iohannis si-a exprimat speranta ca, la revenirea in tara, premierul Viorica Dancila si presedintele Camerei vor explica ce au facut acolo.

„Sper ca dupa revenire sa aiba bunul simt si sa explice romanilor ce au facut acolo”, a adaugat el.

Intrebat cum va gestiona probleme cu Guvernul in cazul politicii externe, el a raspuns: „O sa gasesc o solutie”.

Presedintele a mai sustinut ca Liviu Dragnea s-a consultat „in fata oglinzii”, intrebat daca este de parere ca a existat o consultare cu privire la mutarea Ambasadei Romaniei din Israel, in contextul in care Guvernul a precizat, intr-un comunicat, ca la intalnirea premierului Dancila cu presedintele Statului Israel, Reuven Rivlin, la care au participat si ministrul de Externe, Teodor Melescanu, si Dragnea, „presedintele Camerei Deputatilor a vorbit despre accelerarea consultarilor interne cu privire la relocarea Ambasadei Romaniei la Ierusalim”.

„imi imaginez ca domnul Dragnea a vorbit in fata oglinzii si s-a consultat”, a spus Iohannis.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.