Legumele mov si albastre isi capata culoarea datorita pigmentului numit antocianina. Aceastea contin antioxidanti puternici care protejeaza celulele din corp. Pot ajuta la reducerea riscului de boli de inima si de plamani. Exemple de legume mov: vinete, sparanghel mov.
Legume albe:
Legumele contin anumiti agenti chimici care ne ajuta sanatatea. De exemplu, alicina, care se gaseste in usturoi si ceapa, ne poate ajuta la scaderea colesterolului si scaderea presiunii arteriale, precum si reducerea riscului de cancer de stomac si bolilor de inima. Anumite legume din aceasta categorie sunt o sursa buna si de potasiu. Exemple de legume albe: ceapa, usturoi, pastarnac, telina, conopida, ciuperci.
Cum facem un curcubeu de legume in farfurie?
Sote de legume: ceapa rosie, morcovi, porumb, telina, broccoli si fasole neagra
Salata din: salata verde, rosii, ceapa rosie, naut, masline negre si anghinare
Salata din: din varza rosie, morcov ras, telina si ardei rosu si galben
surse: foodstory.ro si secretele.com