Intr-un centru comercial din Galati s-a deschis un magazin cu rafturi goale care are scop umanitar. Mai exact acesta isi propunea sa stranga bunuri pentru familii nevoiase. In doar doua saptamani, pe care „Let’s Do It, Romania” le va distribui catre 1.000 de familii nevoiase.

Shopping City Galati, in parteneriat cu „Let’s Do It, Romania”, a deschis „The Empty Shop”, un concept diferit de magazin, in care clientii si vizitatorii mall-ului sunt invitati nu pentru a goli rafturile, ci pentru a le umple cu haine pe care nu le mai imbraca, pentru a fi donate unor familii cu posibilitati materiale reduse. Organizatia „Let’s Do It, Romania!” se va ocupa de partea logistica a campaniei.

„Prin deschiderea The Empty Shop si a celorlalte 12 puncte de colectare din mall-urile noastre din tara ne-am propus sa derulam cea mai ampla campanie de strangere de haine: 20 de tone in doua saptamani. Zilnic, sute de mii de oameni trec pragul centrelor noastre comerciale din toata tara, pentru cumparaturi, in drum spre serviciu, pentru a lua masa sau pentru a se relaxa. Acum le lansam si o provocare: de a darui in beneficiul persoanelor cu posibilitati materiale reduse”, a declarat Corina Olteanu, Group PR Manager NEPI Rockastle.

Hainele, odata colectate, vor fi sortate, cu ajutorul a 50 de voluntari „Let’s Do It, Romania!”, apoi curatate si livrate unui numar de 1000 de familii din judetele Maramures, Neamt, Iasi, Constanta, Targu Jiu, Calarasi, Ialomita.

„Colectarile de asemenea amploare implica eforturi logistice uriase si faptul ca avem un magazin dedicat in care putem face sortare, dar si alte puncte de colectare in mall-uri, ceea ce inseamna expunere catre un numar mai mare de potentiali donatori, ne ajuta sa ne concetram eforturile pe o perioada mai scurta de timp cu rezultate mai bune. Campania face parte din strategia „Let’s Do It, Romania!” de combatere a risipei si de sustinere a educatiei si va invitam cu drag sa sustinem cat mai multe familii”, declara Andrei Cosuleanu, Board Member „Let’s Do It, Romania!”

Hainele stranse vor fi distribuite unor comunitati in care riscul de abandon scolar, datorat lipsei unor bunuri materiale de baza, cum ar fi hrana, alimentele sau imbracamintea pentru copiii, este foarte ridicat. Conform celor mai recente date Eurostat, Romania este a treia tara europeana cu cea mai mare rata a abandonului scolar, de 18,5%, dupa Malta si Spania. In acelasi timp, Romania detine cel mai mare procent de copii saraci (grupa de varsta 0-17ani) din Europa, care atrage dupa sine riscul excluderii sociale.

sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.