Comisia Europeana a decis, marti, sa finanteze instalarea de puncte de acces gratuit la internet wireless in spatiile publice, astfel ca accesul oamenilor la informare echilibrata va fi mult mai mare iar televiziunile isi vor pierde din influenta. Banii vor fi oferiti oraselor si comunelor din statele membre, iar cererile pot fi despuse din luna mai. Pana atunci, municipalitatile trebuie sa se inregistreze pe portalul WiFi4EU.eu, anunta Rador.

Finantarea se va face pe baza de cupoane in valoare de 15.000 de euro fiecare. Autoritatile locale vor avea libertatea de a alege furnizorul care va fi platit de Comisia Europeana.

Comisarul european pentru economie digitala, Mariya Gabriel, a declarat pentru Rador ca prin acest program, comunitatile locale vor avea conexiune la internet de inalta calitate.

Executivul comunitar precizeaza ca, intr-o prima etapa, o mie de localitati vor primi finantare, iar fiecare tara participanta va primi cel putin 15 bonuri valorice. Pana in 2020 sunt puse la dispozitie 120 de milioane de euro din bugetul Uniunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.