Klaus Iohannis a fost amendat cu 2.000 de lei de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. Decizia a fost luata dupa ce seful statului a folosit apelativul „penali” referindu-se la anumiti lideri politici, care fie au fost condamnati, fie se afla in diverse faze ale cercetarii penale.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a considerat miercuri, cu majoritate de 5-4, ca termenul „penali” folosit de presedintele Klaus Iohannis depaseste limita libertatii de exprimare. In plus, seful statului a fost amendat cu 2.000 de lei.

In cazul sefei DNA, CNCD a respins plangerea. Laura Codruta Kovesi a folosit exprimarea „festivalul inculpatilor”. Ambele sesizari au fost facute de site-ul luju.ro (Lumea Justitiei).

Declaratia completa a presedintelui Iohannis, din 15 februarie: „Din punctul meu de vedere, lucrurile se pot rezuma la putine cuvinte: niste penali fac o incercare disperata sa atace si sa discrediteze DNA si conducerea DNA. Dupa parerea mea, aceasta incercare e jalnica si neconvingatoare, iar opinia mea despre munca DNA o cunoasteti, dar imi face placere sa o repet. Dupa parerea mea, DNA si conducerea DNA fac o treaba foarte buna, iar acest atac, sau incercare de atac din partea unor penali e de natura sa imi confirme ca DNA face o treaba buna.”

Klaus Iohannis si Laura Codruta Kovesi au facut declaratii si au comentat inregistrarile date publicitatii de fostul deputat Vlad Cosma, care sustine ca procurori de la DNA Ploiesti „fabrica” probe.

Presedintele Klaus Iohannis a reactionat dupa ce a fost amendat de CNCD pentru ca a folosit cuvantul „penali” pentru a-i numi pe politicienii care au probleme in justitie. Iohannis a spus ca este vorba despre o decizie politica, pe care o va contesta in instanta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.