Inspectia Judiciara a finalizat verificarea privind participarea procurorului DNA Alexandra Lancranjan la o reuniune cu caracter politic, concluzia inspectorului de caz fiind acea ca nu exista abatere disciplinara. Inspectorul-sef al institutiei a avut insa o opinie diferita.

„A existat o diferenta de opinie intre inspectorul de caz si inspectorul-sef care, potrivit legii, este chemat sa avizeze lucrarea. Inspectorul de caz a apreciat ca nu exista indicii cu privire la existenta unei abateri disciplinare, retinand, printre altele, ca doamna procuror Lancranjan nu a participat la aceasta conferinta in calitate de procuror al DNA. Dimpotriva, inspectorul-sef a apreciat ca aceste indicii exista, explicand pe larg, in nota pe care a atasat-o la rezolutie, punctul sau de vedere.
Putini stiu insa ca inspectorul-sef, la momentul actual, conform legii, nu are posibilitatea sa desfiinteze rezolutiile de clasare date de catre inspectorul judiciar in faza verificarilor prealabile. (…) Concluzia e ca nu exista vreo abatere disciplinara care i se poate imputa doamnei procuror”, a declarat, pentru agentia de presa MEDIAFAX, Gheorghe Stan, inspectorul-sef adjunct al Inspectiei Judiciare.

Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu dupa ce in spatiul public au aparut informatii potrivit carora procurorul DNA Alexandra Lancranjan, cea care il ancheteaza pe liderul PSD, Liviu Dragnea, ar fi participat la o reuniune cu caracter politic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.