O hotarare de Consiliu Local din Timisoara spune ca nu poti detine un animal de companie fara acordul scris al majoritatii vecinilor, in baza acordului expres al proprietarilor din apartamentele limitrofe. Laurentiu Toader a luat deja doua amenzi, dar nu vrea renunte la caine. Laurentiu Toader este unul dintre numerosii locuitori ai Timisoarei care au de suferit din cauza unei Hotararii de Consiliu Local care prevede acordul vecinilor de bloc pentru detinerea unui caine.

HCL 371/2007, care reglementeaza „Detinerea animalelor de companie in Timisoara”, spune, la Art.21, litera G, ca este contraventie si se sanctioneaza contraventional cresterea si detinerea de animale de companie cu nerespectarea urmatoarei conditii: „Detinerea animalului de companie in apartamente fara acordul scris si stampilat al Asociatiei de proprietari, adoptat cu majoritatea voturilor proprietarilor, in baza acordului expres al proprietarilor din apartamentele limitrofe (apartamentul superior, inferior si a celor invecinate de pe acelasi etaj apartamentului de detinere al animalului de companie)”.

Laurentiu Toader si-a luat anul trecut, in august, un caine. Ares este un metis de Amstaff. Proprietarul a primit acordul de la 14 vecini din cei 20, dar are nevoie si de majoritate din randul celor din apartamentele limitrofe. Doar unul din trei a fost de acord cu animalul. „Are vaccinuri, totul la zi. Dar am un limitrof de bloc, care refuza sa semneze. El considera ca animalele nu se tin la bloc. Nu vrea sa semneze. Presedintele de bloc, care e portar la Primarie, prieten cu acest limitrof care nu vrea sa semneze, nu e de acord nici el. El tot se lua de mine cand ieseam cu cainele. Am majoritate, dar nu am de la limitrofi, cei care stau langa tine. A semnat doar unul din trei. Sunt oameni care nu suporta animalele. Presedintele mi-a spus ca daca luam semnaturile el ne da stampila. Am vecini care au patit la fel ca mine. Ei au dus cainele, un pui de Beagle, la sat. Desi aveau toate semnaturile”, a explicat Laurentiu Toader.

In aceste conditii, Politia Locala l-a vizitat in acest an, de doua ori, pe Laurentiu Toader, pe care l-au amendat de fiecare data cu cateva 800 de lei. „Eu la caine nu o sa renunt. Nu am sa-l arunc pe strada. Am atatea ore de dresaj. Nu poate nimeni sa spuna ca lasa mizerie, ca face galagie. Daca las geamul deschis si trece un caine mai latra si el, dar pana la urma si vecinii se mai cearta sau dau muzica tare”, a mai declarat Laurentiu Toader. „Vrem sa il ajutam sa isi pastreze prietenul” Vazand ca nu poate rezolva problema de unul singur, Laurentiu Toader a cerut ajutorul de la asociatiile care se ocupa de protectia animalelor. Monica Sofia Izvanariu, de la organizata Rural Dogs of Romania Relief, sustine ca Ares este ingrijit, iubit si nu ramane singur acasa niciodata, nu face galagie si nu provoaca deranj, insa proprietarul se vede nevoit sa renunte la el.

Citeste mai mult pe adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.