Acasă Sanatate Alimentele care te feresc de infarct! Vezi de ce nu e bine...

Alimentele care te feresc de infarct! Vezi de ce nu e bine sa le ocolesti

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Legumele intens colorate, dar si citricele ofera protectie cardiovasculara daca sunt consumate cu regularitate. Bolile cardiovasculare raman principala cauza de mortalitate in Romania. Pe langa tratamentul medicamentos, cei cu probleme trebuie sa fie atenti si la alimentatie. Iata cateva idei de produse pe care le puteti incerca.

1. Verdeturi proaspete

Rozmarinul, salvia, oregano si cimbrul contin antioxidanti si pot face mancarurile sa fie mai sanatoase prin faptul ca pot inlocui sarea datorita aromelor puternice pe care le au. Este o metoda foarte buna de evitare a excesului de sare care poate cauza diferite boli de inima, chiar accidente vasculare, tensiune arteriala mare, colesterol ridicat sau diabet. “Aceste verdeturi pot ajuta la protectia cardiovasculara. Se pun la sfarsitul prepararii termice pentru a-si pastra mai bine proprietatile”, recomanda nutritionistul Eduard Adamescu.

2. Fasole neagra

Boabele de fasole neagra sunt “ambalate” de la natura cu o multime de substante nutritive, cum ar fi acidul folic, antioxidanti sau magneziu, toate foarte bune pentru scaderea tensiunii arteriale. in plus, contin fibre care ne ajuta sa tinem sub control colesterolul si nivelul zaharului din sange. Conservele de fasole neagra pot fi folosite la gatirea supelor sau chiar a salatelor, cu sfatul de a clati boabele dupa ce le-am scos din conserva pentru a elimina sodiul in exces. “Legumele intens colorate contin ca pigment natural carotenul, care este antioxidant si asigura protectie cardiovasculara”, adauga nutritionistul, citat de doctorulzilei.

3. Edamame

Boabele de soia verde, cunoscute si sub numele de Edamame, sunt frecvent folosite in aperitivele din restaurantele japoneze. Sunt foarte gustoase si dupa o simpla fierbere. In plus, contin proteine care ajuta la reducerea nivelului trigliceridelor din sange.

4. Tofu

Inlocuieste cu tofu carnea rosie din meniu. Face bine inimii, pentru ca are in compozitie o multime de minerale, fibre si grasimi polinesaturate pe care le contine soia. Consumul de carne rosie poate duce la o circulatie proasta a sangelui din cauza infundarii arterelor cu grasimi saturate. “Soia e vegetala, deci nu are colesterol”, mai spune medicul.

5. Portocale

Acest fruct contine o fibra care lupta impotriva colesterolului, numita pectina. Studiile au aratat ca prin intermediul hesperidinei, un antioxidant din portocale, vasele de sange sunt mai sanatoase si tensiunea arteriala scade. O portocala normala are doar 62 de calorii si contine 3 grame de fibre