Imagini de groaza! Zeci de cadrave descompuse au ajuns la tarm! Video

Japonia se confrunta de o buna bucata de vreme cu un fenomen straniu. Zeci de vase fantoma aduc anual la tarm cadavre descompuse. 80 de "vase-fantoma" au fost descoperite in 2013, 65 in 2014 si 34 anul acesta. Cel mai recent vas esuat a adus la tarm patru cadavre. Barca din lemn, cu o lungime de 12,5 metri, a fost descoperita, duminica, la 10 kilometri distanta de portul Ushitaki, regiunea japoneza Aomori, a declarat un purtator de cuvant al autoritatilor locale pentru CNN, scrie Mediafax. Desi nu exista nicio modalitate de a identifica vasul de pescuit, acesta este similar celor descoperite in zona in ultimele luni. Astfel, potrivit CNN, in ultimele doua luni, cel putin 12 astfel de vase au fost gasite naufragiate pe coasta Japoniei, avand la bord cadavrele descompuse a 22 de oameni. Potrivit Pazei de Coasta din Japonia, doua dintre cadavre nu aveau cap, iar intr-o barca au fost gasite sase schelete umane. Fenomenul se intampla de multi ani, in ciuda faptului ca dovezile au aparut in ultimii cinci ani. Astfel, 80 de "vase-fantoma" au fost descoperite in 2013, 65 in 2014 si 34 anul acesta. Straniu este numarul mare de barci - 12 - gasite intr-o perioada relativ scurta, respectiv ultimele cinci saptamani. De unde provin navele? Autoritatile japoneze incearca sa afle de unde provin aceste nave si ce s-a intamplat cu ele.

Cea mai plauzibila ipoteza este ca aceste vase provin din Coreea de Nord. Singurul indiciu gasit pana in prezent este ca pe una dintre barcile descoperite saptamana trecuta erau scrise cuvintele „Armata Poporului Coreean” cu litere din alfabetul corean Hangul. "Este posibil ca navele sa provina din Peninsula Coreeana, de vreme am gasit literele Hangul, dar nu am putut sa identificam nationalitatea vaselor. Cred ca navele au fost implicate intr-un accident din cauza vremii, dar nu putem confirma, deoarece starea in care erau cadavrele era foarte proasta”, a declarat purtatorul de cuvant al Pazei de Coasta pentru CNN. Presa din Japonia sustine ca victimele ar putea fi fie pescari nord-coreeni, deoarece la bordul vaselor au fost descoperite plase de pescuit, fie dezertori. "Ceea ce stim este ca pentru locuitorii din Coreea de Nord, viata este extrem de grea, astfel ca multi ar putea incerca sa-si faca o viata mai buna in alta parte", a declarat John Nilsson-Wright, coordonatorului unui program pentru Asia in cadrul institutului Chatham House.

De asemenea, se speculeaza ca liderul nord-coreean Kim Jong-un a cerut cresterea productiei de peste intr-un timp foarte scurt, astfel ca tot mai multe vase de pescuit au iesit pe mare. Pe 25 noiembrie, agentia de stat nord-coreeana KCNA a anuntat ca liderul Kim Jong-un a efectuat o vizita la un centru de pescuit. "Este spectaculos sa vezi rezervoare pline de pesti. Sunt multumit ca centrul a prins mii de tone de pesti in cateva zile”, ar fi declarat Kim Jong-un.
8 dec 11:29Cap Limpede
Loading...