Ideea scutirii de impozit a profitului reinvestit prinde tot mai mult contru dupa ce premierul Victor Ponta a declarat ca aceasta reprezinta unul dintre obiectivele realizabile în 2014. Intrebat daca propunerea PNL de scutire de impozit pe profitul reinvestit are sanse, Ponta a precizat: „Are foarte mari, pentru ca lucrurile au mers bine in 2013”.

„Am stat bine si cu cresterea economica, si cu deficitul, si cu absorbtia de fonduri europene si atunci evident ca in 2014 putem sa continuam masurile de stimulare pe de o parte a echilibrelor sociale la pensii la salarii, pe de alta parte pentru industria privata. Cresterea exporturilor si cresterea productiei industriale au fost foarte importante si suntem pe acelasi trend crescator. Evident ca ne putem permite cand lucrurile merg bine sa mergem cu asemenea masuri in continuare”, a spus Ponta.

El a precizat ca si investitiile au crescut in 2013.

„Deci, da, scutirea de impozit a profitului reinvestit e unul din obiectivele realizabile, iar scaderea CAS va intra in vigoare de la 1 iulie, asa cum s-a stabilit”, a subliniat premierul.

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) solicita Guvernului sa sustina in cadrul urmatoarelor negocieri cu FMI scutirea impozitarii profitului reinvestit, cresterea finantarii unor programe care genereaza locuri de munca si reducerea impozitarii salariilor pentru dezvoltarea economica.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.