Guvern de agramati! Ministrul Culturii, despre Eminescu: "Cel mai mare poet care l-a dat Romania"

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a vorbit la Digi24 despre ce reprezinta pentru el „ca roman, ca si cadru didactic” poetul Mihai Eminescu. Exprimarea demnitarului, care este licentiat in matematica, a lasat, insa, de dorit.

„Pentru mine ca om, ca roman, pot sa spun, ca si cadru didactic….eu consider, asa cum considera foarte multa lume, ca este practic cel mai mare poet CARE l-a dat Romania, cel putin pana in momentul de fata (corect „pe care l-a dat” - n.r.). O opera extraordinara”, a spus ministrul Culturii.

Daniel Breaz s-a aratat iritat atunci cand a fost intrebat daca are in minte niste versuri de Mihai Eminescu si daca le poate recita si a facut mai multe cacofonii.

Daniel Breaz: Una dintre poeziile care cred ca este in mintea fiecarui roman e Luceafarul. Bine, nu toata, ca nu stiu cati dintre romani pot sa reproduca aceasta poezie. Este extrem de lunga. Cred ca cateva versuri din Luceafarul exista in mintea fiecarui roman.

Cosmin Prelipceanu: si cu ce semnificatie? Daca ne si spuneti versurile…

Daniel Breaz: Acum ce facem aici? Suntem la o ora de romana, in care sa fac comentariul literar al versurilor?

Cosmin Prelipceanu: V-am spus ca vrem sa ajungem la Daniel Breaz omul.

Daniel Breaz: Da, imi place sa citesc, imi place sa citesc poezie, imi place sa citesc si un roman bun, dar niciodata nu am fost omul care sa faca comentarii literare.

Cosmin Prelipceanu: Ne spuneti cateva versuri din Eminescu? Importante pentru dumneavoastra.

Daniel Breaz: Pot sa va spun un singur vers. Suntem aici la o ora de limba romana sau la un examen de bacalaureat? Pot sa spun un vers, atata vreau sa spun, ca sa va satisfac si dumneavoastra placerea sau dorinta de a vedea daca cunosc un singur vers: Cobori in jos, luceafar bland.

Sursa: Digi24

15 ian 00:16Cap Limpede
Loading...