Teama romanilor de un cutremur devastator este in mare parte nefondata, iar specialistul in fizica pamantului, Gheorghe Marmureanu, crede ca Romania va fi ferita in urmatoarele doua decenii de un cutremur mare.

Viitorul mare cutremur ce se va produce in Romania va fi de adancime, asemanator celui din 1802, iar acesta va fi norocul tarii noastre, a declarat vineri, pentru Agerpres, directorul onorific al Institutului National de Fizica Pamantului, Gheorghe Marmureanu.

Marmureanu a estimat ca viitorul mare cutremur va avea o magnitudine cuprinsa intre 7,2 si 7,9 grade, posibil chiar 8 grade.

„(Cutremurul – n. r.) va fi adanc si acesta va fi norocul Romaniei. Cu cat e mai adanc, cu atat energia se disipa pe o suprafata mai mare. Va fi o suprafata foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toata Europa, as spune”, a afirmat Gheorghe Marmureanu, care a participat la Forumul dedicat Zilei Mondiale a Pamantului.

„Adancimea va fi de 150-170 de km. Sansele sunt foarte mari sa fie dupa 2040 – 2041. Sunt calcule de peste trei secole si care vad ca se satisfac. Vad ca pana acum nu am gresit deloc”, a spus Marmureanu.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.