Prin vest, nord si centru mai vin cativa fulgi de zapada, iar vantul sufla mai tare in zonele montane, in est si in sud-est. Maximele pleaca de la minus 7 grade in depresiunile din estul Transilvaniei si se opresc la 2 grade in Lunca Dunarii.

In Dobrogea si Baragan apare putin soarele, nu sunt anuntate precipitatii, dar vine frigul. Joi s-au inregistrat in jur de 4…5 grade; vineri vom avea cel mult 1 grad, insa din cauza vantului vom resimti valori mult mai scazute de atat. Pana la ora 14 este cod galben de vant puternic pentru zonele de litoral din judetele Constanta si Tulcea. La rafala se ating viteze de 65 – 80 km/h.

Se raceste si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei. Ziua va fi mohorata, cu zero grade la orele amiezii, dar si aici vantul va accentua senzatia de frig. Temperaturile continua sa scada si pe timpul noptii, iar sambata in zori vor fi in jur de minus 7 grade.

In jumatatea nordica a Moldovei va fi si mai frig. Temperaturile raman sub pragul inghetului toata ziua, iar la noapte se apropie de MINUS 10 grade. Norii persista; e posibil sa fulguiasca trecator, iar vantul va fi destul de insistent.

In nordul Transilvaniei si in Maramures mai sunt ceva conditii de fulguiala, dar se arata un pic si soarele. Vom avea insa o zi extrem de rece, cu maxime de minus 5, minus 4 grade. La noapte va fi ger pe zone vaste.

Si in tinuturile vestice vom tremura destul de tare si cu greu se vor atinge zero grade in zona Banatului. in rest temperaturile raman negative si e posibil sa cada 2, 3 fulgi de zapada.

In centrul tarii, frigul va fi greu de suporat, mai ales in depresiuni, pe unde la noapte se vor atinge si MINUS 16 grade. Norii vor fi numerosi; mai vin ceva ninsori slabe, iar la munte vantul sufla tare, in special in zonele de creasta.

Vreme foarte rece gasim si in zona Olteniei, un pic de soare, cel mult 1 grad la orele pranzului si MINUS 9 grade in noaptea urmatoare.

Aerul rece ajunge si in tinuturile sudice. Norii persista, dar nu sunt anuntate precipitatii, iar maximele se opresc pe la 2 grade in Lunca Dunarii. La noapte se face foarte frig, iar in zonele de deal se instaleaza gerul.

Vremea se raceste si in zona Capitalei. Vom avea o maxima de doar 1 grad, cer noros si un vant activ. Peste noapte, norii se risipesc si temperaturile coboara simtitor. Vor fi minus 7 grade in centrul orasului si minus 9 grade in zona periferica.

La munte gasim vreme extrem de rece, cu ger chiar si la amiaza in multe statiuni. O sa fulguiasca trecator, dar apare si soarele din cand in cand, iar vantul sufla mai tare in zona inalta a Carpatilor Meridionali si de Curbura.

Prognoza pentru urmatoarele zile

Vremea se raceste in zona Capitalei. Vom avea o maxima de doar 1 grad, cer noros si un vant activ. Peste noapte, norii se risipesc si temperaturile coboara simtitor. Vor fi minus 7 grade in centrul orasului si minus 9 grade in zona periferica.

Sambata, desi se arata soarele, avem inca o zi rece, cu vant destul de insistent. Maxima se opreste din nou la 1 grad; iar maine-noapte se-aduna norii si e posibil sa fulguiasca.

Ziua de duminica ne aduce atmosfera inchisa si temperaturi scazute. O sa ninga din cand in cand; pe la amiaza vor fi in jur de zero grade; iar in noaptea urmatoare se vor inregistra minus 5 grade.

Frigul persista si la inceputul saptamanii. Mai vin cateva ninsori slabe, iar in noaptea de luni spre marti se raceste si mai tare: temperatura coboara pana la MINUS 8 grade.

In zonele montane frigul va fi greu de indurat. In multe statiuni o sa fie ger si la amiaza; s-ar putea sa vina si cativa fulgi de zapada, iar vantul va sufla mai tare in zona inalta a Carpatilor Meridionali si de Curbura.

Si sambata avem vreme geroasa in mare parte din zona montana. Apar si ninsorile: ziua in Muntii Apuseni si in nordul Carpatilor Orientali, iar noaptea si in celelalte masive. si vantul va viscoli ninsoarea, in special pe creste.

Si duminica o sa fie foarte frig; va ninge aproape peste tot, iar viscolul va continua, mai cu seama la altitudini mari.

Luni mai vin ceva ninsori, dar pe zone restranse din Carpatii Meridionali si Orientali. in rest cerul se degajeaza, dar vom avea temperaturi foarte scazute si un ger cumplit in masivele sudice, transmite stirileprotv.