George Stanca a murit!

Poetul si publicistul George Stanca a murit la varsta de 71 de ani, informatie confirmata de familie. in ultimele luni, ziaristul s-a simtit rau. George Stanca a murit astazi, in jurul orei 15.00, in urma unui stop cardio-respirator. El era internat de mai multa vreme la Spitalul „Sfanta Maria“.

George Stanca s-a nascut pe 7 mai 1947 in Buftea si a absolvit Insititutul de Constructii din Bucuresti. in timpul studentiei, el a fost solistul formatiei rock Odeon. Pe langa cariera literara, el a lucrat si ca inginer de executie, in investitii si in proiectare. Debutul ca publicist a avut loc in 1971, in revista „Saptamana“ lui Barbu, fiind titular al unei rubrici de muzica pop-rock-usoara.

A fost redactor la revista „Flacara“ si membru fondator, alaturi de Adrian Paunescu si Dorin Tudoran, secretar muzical al Cenaclului Flacara si reporter. in calitate de secretar muzical de cenaclu, a fost cel care i-a descoperit/adus pe Mircea Vintila, Dan Chebac, Adriana Aush, Radu Gheorghe, Mihai Diaconescu alias Anghel Mora si altii. Debuteaza in „Luceafarul“ (1978) cu poezii semnate G.G. Craciun, iar debutul editorial a fost cu volumul de versuri „Tandrete maxima“ (1981), urmat de „Poeme pricinoase“ (1983) si „Excursie cu liftul“ (1988). George Stanca, cunoscut in mediul literar sub pseudonimul Ghenadi Strungar, a fost insa si singurul roman care a fost condamnat, in 2013, la inchisoare pentru plagiat. El a primit un an cu suspendare, fiind declarat vinovat pentru faptul ca a plagiat o traducere a cartii „Jurnalul“ lui Lev Tolstoi si a semnat cu pseudonim. Autorul a dat vina pe editura, scrie Adevarul.

4 feb 17:44Cap Limpede
Ultimele Știri
George Stanca a murit!...
Gabriel Cotabita, stop cardiac intr-un hotel. A fost resuscitat, dar este in stare critica...
Ce se intampla in creier inaintea mortii? Descoperirea care poate contrazice practica medi...