George Maior s-a intalnit cu cel mai puternic om al Planetei! Vezi ce i-a spus lui Obama

Noul ambasador al Romaniei in Statele Unite ale Americii, George Maior, s-a intalnit cu Barack Obama. Presedintele SUA i-a primit pe George Maior si pe sotia si copiii acestuia la Casa Alba. In cadrul intrevederii, George Maior i-a prezentat lui Obama scrisorile de acreditare. "Parteneriatul Strategic este un pilon de baza pentru politica externa si de securitate a Romaniei. Sprijinul SUA a ajutat Romania pe drumul democratizarii, al respectarii drepturilor omului si statului de drept, facand din tara noastra un model pentru tarile din regiune", a precizat ambasadorul George Maior, subliniind totodata ca Romania reprezinta o insula de stabilitate pentru flancul estic al Aliantei Nord-Atlantice, conform comunicatului Ambasadei SUA.

El i-a prezentat presedintelui american prioritatile mandatului sau: dezvoltarea cooperarii in domeniul securitatii, intarirea dimensiunii economice si a schimburilor comerciale, incurajarea investitiilor si a transferului de tehnologie, consolidarea securitatii energetice, precum si intensificarea cooperarii in domeniul educatiei si inovatiei.

"Romania are un angajament ferm pentru imbunatatirea mediului de afaceri, vital pentru atragerea investitiilor americane si cresterea schimburilor comerciale", a mai spus Maior. La ceremonia de la Casa Alba, ambasadorul George Cristian Maior a fost insotit de sotia sa si cei doi copii, precizeaza comunicatul mentionat.
18 sep 11:38Cap Limpede
Loading...