Gandirea negativa iti distruge viata! Vezi tehnica psihiatrilor pentru inlocuirea gandurilor negative

Ca specie, am fost atenti la pericolele din mediu ca sa supravietuim. Nu e de mirare ca am dezvoltat un mod de gandire bazat pe a cauta amenintarile. Mintea noastra functioneaza in primul rand gandindu-se la negativ, la amenintari, dar in ziua de azi amenintarile nu mai sunt ce au fost odata, iar aceasta conditionare poate fi schimbata. Si e necesar sa fie schimbata. Daca simtim ca traim intr-o continua amenintare, hormonii de stres vor fi eliberati in mod continuu.

Medic psihiatru si profesor, Daniel Amen, este unul dintre expertii mondiali specializat in aplicarea imagisticii creierului in clinicile de psihiatrie.

Click pe aceeasi tema:  Organizatiile din sanatate avertizeaza! Pneumonia ucide mai multi copii decat infectia HIV, malaria si rujeola la un loc!

Acesta s-a consacrat studierii modului in care gandurile, fie negative, fie pozitive, ne influenteaza viata sub toate aspectele. Potrivit specialistului, gandurile pozitive ne pot schimba, intr-adevar, viata in bine.

In lucrarea sa „Chage Your Brain, Change Your Body”, el defineste simplu si sugestiv tipul de gandire negativa: „Soaptele care ne invadeaza creierul, spunandu-ne ca nu suntem suficient de buni, suficient de aratosi sau ca suntem o fiica, o mama sau un angajat de doua parale”.

Iata cateva dintre cele mai frecvente ganduri negative. Gandirea „in alb si negru”, de tipul „totul sau nimic”, este un tip de gandire negativa. Ne convinge sa renuntam la orice alta incercare daca ceva nu ne reuseste din prima. „Nicioada sa nu spui niciodata” este o vorba foarte folositoare, care ne va impiedica sa generalizam totul si sa renuntam la actiune, scrie bzi.

Click pe aceeasi tema:  Si tu faci greseala asta! Cat timp pastrezi ouale la frigider!

Cum inlocuim gandirea negativa

spre