Gabriel Liiceanu a ajuns la capatul rabdarii: "Vor sa ne fure libertatea!"

Sute de profesori si studenti de la mai multe centre universitare au iesit joi in fata institutiilor, pentru a-si arata sustinerea pentru magistratii care in ultimii doi ani sunt supusi la presiuni incredibile din partea PSD si ALDE.

Protestatarii au venit stat in tacere in fata institutiilor, insa au afisat pancarte cu mesaje precum „respectati principiul separatiei puterilor in stat”, „retrageti ordonanta”, „aparati statul de drept” sau „stop abuzurilor din Justitie”.

Unul dintre cei care au iesit in strada a fost Gabriel Liiceanu.

„Pe pancarta mea am pus, intre ghilimele, o propozitie a doamnei procuror Arina Corsei care spune in cateva cuvinte simple despre ce este vorba. Noi am trait vreo 40 si ceva de ani intr-o tara nelibera (Fara o justitie independenta nu exista oameni liberi) . Am vrea sa ramanem liberi asa cum am devenit dupa 1989 dupa moartea a o mie si ceva de persoane.

Ori in clipa in care justitia isi pierde independenta suntem la cheremul oricarei clase politice, oricarui demagog, oricarui arivist politic, oricarui om care isi pune mai presus puterea si interesele lui decat interesele tarii. Cine vrea sa ia independenta justitiei vrea sa ne fure libertatea. In final se poate face cu fiecare dintre noi ce se vrea. Cei care au trait inainte de 1990 stiu despre ce vorbesc”, a declarat Gabriel Liiceanu prezent in fata Facultatii de Filosofie din Bucuresti, conform Aktual24.

7 mar 17:19Cap Limpede