Gabriel Cotabita, stop cardiac intr-un hotel. A fost resuscitat, dar este in stare critica

Cantaretul Gabriel Cotabita a fost gasit inconstient intr-un hotel din Capitala, vineri, acesta fiind dus de un echipaj SMURD la Spitalul Floreasca, dupa ce a fost resuscitat si stabilizat.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat ca un echipaj SMURD a fost solicitat, in jurul orei 13.00, la un hotel din Capitala, unde se afla o persoana in stare de inconstienta.

La fata locului au fost trimise doua echipaje medicale, iar, dupa ce persoana respectiva a fost resuscitata si stabilizata, a fost transportata la Spitalul de Urgenta Floreasca, conform Mediafax.

Surse medicale au declarat ca un angajat al hotelului l-a gasit pe cantaretul Gabriel Cotabita, in varsta de 59 de ani, in stare de inconstienta, acesta sunand la numarul de urgenta 112 pentru a fi trimis un echipaj medical.

"Este vorba de un stop cardio-respirator resuscitat de echipajele SMURD. A fost adus la Unitatea de Primiri Urgenţe pentru evaluare. Este stabil, dar va fi internat la cardiologie, probabil la Terapie Intensivă. Starea sa este extrem de critică. Nu este conştient, necesită suport ventilator. Se poate întâmpla orice. Trebuie să stabilim cauza care a dus la stopul cardio-respirator. Din câte înţeleg, avea antecedente cardiace, se pare că era suferind cu inima. Era un medic la faţa locului care a iniţiat primele măsuri de prim ajutor. E greu de spus cât a stat în stop cardiac. De la apel până la sosirea echipelor noastre a trecut sub 10 minute", a declarat Bogdan Oprita coordonatorul SMURD la Romania TV.

Gabriel Cotabita, care s-a nascut pe 1 noiembrie 1955, la Craiova, este cantaret de muzica usoara si pop-rock, prezentator, producator muzical si de televiziune. De asemenea, este solistul formatiei VH2 si a fost membru al cunoscutului grup rock Holograf, in anii 1980. impreuna cu Holograf a lansat, in anul 1984, albumul "Holograf 1".
8 mai 14:49Cap Limpede