Acasă Sanatate Proprietatile incontestabile ale rodiei in curatarea arterelor si stimularea muschiului cardiac!

Proprietatile incontestabile ale rodiei in curatarea arterelor si stimularea muschiului cardiac!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Oamenii consuma de sute de ani acest fruct iar beneficiile ii sunt recunoscute si in zilele noastre. Proprietatile sale au fost confirmate si de medici care au experimentat extractul de rodie in diferite afectiuni. Rezultatele consumului de extract de rodie arata reducerea acumularilor de lipide la nivelul muschiului cardiatic; reducerea considerabila a anomaliilor observate cu ajutorul tehnologiei EKG; reducerea nivelurilor de stres oxidativ; reducerea extinderii cardiace; reducera chemokinelor, un mesager chimic asociat cu aparitia proceselor inflamatorii la nivelul arterelor; reducerea infiltrarii de macrofage la nivelul muschiului cardiac.

Urmatoarele proprietati confirmate experimental sunt doar cateva dintre evidentele care demonstreaza enormele proprietati ale acestui fruct:

Proprietati antiinfectioase – in multe cazuri, acumularea placilor la nivelul arterelor, implica existenta unor infectii virale sau bacteriene;

Proprietati antiinflamatorii – inflamatia joaca un rol important in patogeneza afectiuniulor cardiovasculare, aceasta fiind principala cauza a afectiunilor organismului uman.

Proprietatea de a reduce a tensiunea arteriala – O substanta intalnita in sucul de rodie, numita angiotensina, are proprietatea de a contribui la reducerea tensiunii arteriale.

Proprietati antioxidante – Oxidarea este unul dintre fenomenele care contribuie la aparitia afectiunilor cardiovasculare. De exemplu, colesterolul poate fi crescut, dar este inofensiv, atata timp cat nu se produce o oxidare a acestuia. De asemenea, s-a descoperit ca acest fruct are proprietatea de a contribui la reducerea stresului oxidativ din sange. Un studiu efectuat asupra soarecilor din laborator a demonstrat ca aceasta reducere a stresului oxidativ a fost asociata cu o scadere de 44% a nivelului leziunilor arterosclerotice.

sursa: bzi.ro