Fructul care ar putea revolutiona medicina! Are de 40 de ori mai multa vitamina C decat portocalele si de 70 de ori mai mult licopen decat rosiile!

Un fruct din Nepal uimeste prin proprietatile lui oamenii de stiinta. Momordica cochinchinensis, cunoscut in limbaj popular drept gac, reprezinta o provocare pentru oamenii de stiinta care nu au putut explica pe deplin efectele vindecatoare pe care le are asupra organismului uman.

Cu o concentratie in vitamina C de 40 de ori mai mare decat a portocalelor, avand de 70 de ori mai mult licopen decat rosiile, de 10 ori mai mult betacaroten decat morcovii si de 40 de ori mai multa zeaxantina decat porumbul, gacul ar putea revolutiona medicina.

Click pe aceeasi tema:  Ce se intampla cu organismul nostru cand bem suc? Video

Gacul este un fruct originar din Nepal, are o forma sferica, iar atunci cand este copt are culoarea rosu-portocaliu, iar gustul este dulceag si usor acidulat, scrie bzi.

Studiile au aratat ca, spre deosebire de betacarotenul din morcovi, cel continut de gac este asimilat mai rapid de organism. Licopenul are un rol important in prevenirea bolilor cardiovasculare si a degenerarii maculare. De asemenea, studii recente au aratat ca barbatii care au in corp cantitati insemnate din aceasta substanta isi micsoreaza cu 50% riscul de a suferi un atac de cord.

Click pe aceeasi tema:  A luat BAC-ul cu 5 la scris la romana si e deputat! Vezi ce si cine o RECOMANDA!

Licopenul se gaseste, in principal, in membrana de culoare rosu inchis ce inveleste semintele de gac. De asemenea, rezervele importante de vitaminele A si E din aceasta leguma intarzie imbatranirea prematura a pielii si formarea ridurilor. In plus, consumul de gac s-a dovedit eficace asupra sanatatii sexuale.

spre