Fondatorul grupului Coruptia ucide, Florin Badita, a fost nominalizat de Euronews, alaturi de Emma Watson si alte nume, pentru castigarea titlului de „Personalitatea europeana a anului” la editia din acest an a European Leadership Awards.

Premiile European Leadership au fost infiintate de Euronews in parteneriat cu European Business Summit si Qualifio si recompenseaza personalitati de succes in business, politica si inovare.

Nominalizatii initiali sunt anuntati de echipa editoriala a Euronews si de European Business Summit. Apoi, timp de doua saptamani, incepand din 15 martie, utilizatorii de internet isi pot vota favoritii. Astfel, va fi creata o lista scurta de trei candidati pe fiecare categorie. Aceasta lista scurta va fi prezentata unui juriu de experti, ale caror nume vor fi dezvaluite curand.

Castigatorii vor fi premiati pe 22 mai, la o ceremonie care va avea loc in Bruxelles. Evenimentul va fi transmis in direct de Euronews si de site-ul euronews.com.

Potrivit paginii de Facebook a lui Florin Badita, votul se va incheia pe 31 martie.

Pe site-ul euronews.com, unde se desfasoara votul, Florin Badita este descris astfel: „Romanul Florin Badita a fondat Coruptia ucide, un grup civic care lupta impotriva coruptiei, in urma incendiului din 2015 la clubul de noapte Colectiv, in care au murit 64 de persoane. Campania tanarului in varsta de 29 de ani a ajutat sa puna capat la decriminalizarea cazurilor de coruptie din Romania, cu daune totale de mai putin de 45.000 de euro si a descoperit mai multe cazuri de frauda. in acest an, el a fost numit in lista Forbes 30 Under 30 Europe, Law and Policy”.

El este nominalizat la categoria „Personalitatea europeana a anului” alaturi de actrita Emma Watson, antreprenorul Xavier Niel, omul de afaceri miliardar Mohed Altrad, modelul Edie Campbell, astronomul Michaël Gillon, avocata Marcia Willis Stewart, activistul András Fekete-Gyor si politiciana Barbara Nowacka.

Potrivit Euronews, titlul de „Personalitatea europeana a anului” ar trebui sa fie detinut de cineva care si-a folosit forta de caracter, capacitatea de a mobiliza publicul sau reputatia pentru a aduce o transformare pozitiva fie in munca umanitara, activism, strangere de fonduri, dezvoltare a comunitatii sau altele. Ei si-au pus inima si sufletul intr-un proiect nu pentru castig personal, ci pentru o cauza demna.

La titlul de „Liderul european al anului” sunt nominalizati: Emmanuel Macron, May Lou McDonald, Sadiq Khan, Angela Merkel, Leo Varadkar, Antonio Costa, Margrethe Vestager si Kersti Kaljulaid.

La categoria „Antreprenorul european al anului” pentru reusite recente sunt nominalizati: Ludovic Le Moan, Niklas Östberg, Pieterjan Bouten, Kati Levoranta, Sebastian Siemiatkowski, Alice Bentinck, Fleur Pellerin, Hussein Shaker, Max Schrems, Boyan Slat, Dominik Richter si Antonio Lucena de Faria.

Pentru titlul de „Inovatorul european al anului” sunt nominalizati: Pablo Vidarte, Diego Serrano, Krisztián Imre, Tuomas Mustonen, Albert Colomer, Laurynas Jokubaitis, Justas Pikelis si Andrej Ruckij, Stavros Tsompanidis, Anaïs Barut si David Siret, Aníbal Ollero, Max si Allen Mohammadi, Martin Kissinger si Victoria van Lennep, Franky Zapata, Dimitris Petrotos, Ryan Mario Yasin si Boudewijn Wijnands.

La categoria „CEO al anului” nominalizatii sunt: Nikos Moraitakis, Pablo Isla, Ilkka Paananen, Gillian Tans, Jacques Aschenbroich, Laurence Kemball-Cook, Stéphane Israël, Lisa Lang, Edyta Kocyk si Ana Botin.

Sursa: News.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.