Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat miercuri seara, la Antena 3, că forul care va decide în privinţa posibilelor urmări ale luărilor sale de poziţie din ultimele zile este Comitetul Executiv al Partidului Social Democrat. Întrebată dacă a luat în calcul faptul că în urma declaraţiilor sale ar putea fi dată afară din partid, Gabriela Firea a răspuns:

„Am luat în calcul tot, dar vă spun, zilele acestea în care am văzut că şi Primăria Capitalei şi acolo avem filaj, şi unde mă duc şi spre casă, deja…”.

Firea a mai afirmat că preşedintele PSD a „tranzacţionat” funcţia de preşedinte interimar al PSD Bucureşti către cinci persoane.

„De a doua zi (după CEx-ul PSD de la Neptun – n.r.) a tranzacţionat funcţia de preşedinte interimar la PSD Bucureşti, deja a oferit-o numai eu ştiu cinci persoane, eu am aflat cinci persoane cărora domnul Dragnea le-a spus că dacă fac ceea ce trebuie zilele acestea, şi anume să mă atace, vor primi sprijinul pentru a fi preşedinte la PSD Bucureşti”, a spus ea.

Firea a susţinut că mai bine ar rămâne simplu membru PSD şi primar general, decât să aibă multe funcţii în partid şi să accepte „acest stil de a conduce”.

„Cea mai importantă calitate nu este cea de vicepreşedinte PSD, nici cea de preşedinte PSD Bucureşti şi Ilfov şi nici cea de primar general. Cea mai importantă calitate este cea de om. În momentul în care îmi este pur şi simplu ruşine cu ceea ce ştiu că trebuie să spun şi nu am curajul să spun de frică pentru că voi fi dată afară, că vor fi represalii, că mi se va întâmpla ceva rău, că mi-e arestat soţul, că se întâmplă ceva familiei, înseamnă – şi chiar cred în ceea ce spun – că a fost o revoluţie aproape degeaba… Mai bine simplu membru PSD şi primar general, decât cu multe funcţii în PSD şi ipocrită şi să accept acest stil de a conduce în care nu mai este pus românul în evidenţă, nu mai este pus partidul în evidenţă şi nici măcar guvernul”, a adăugat Gabriela Firea.

sursa: Agerpres