Revolta opiniei publice asupra brutalității la care sunt supuse femeile afgane a început de la apariția pozei femeii desfigurate.
Revista Time publică o fotografie cu Aesha Mohammadzai, femeia careia i-a fost taiat nasul de către soțul ei.
La vârsta de 12 ani, Aesha a fost promisă de către tatăl ei, unui luptător. Ea a fost dată acestuia pentru ca familia ea să scape de o datorie. A fost abuzată și forțată să doarmă în grajd. Când aceasta a încercat să fugă, soțul a pedepsit-o tăindu-i nasul și urechile.
„Când mi-au tăiat nasul şi urechile am leşinat. În mijlocul nopţii simţeam ca şi cum aveam apă caldă în nas. Am deschis ochii şi nici măcar nu puteam vedea din cauza sângelui”, a spus Aesha.
Ajutată de bunicul ei, a fost dusă la o clinică medicală unde a fost ingrijită timp de zece săptămâni apoi transportată la un adăpost din Kabul. Mai târziu, la inițiativa Fundației Grossman Burn, a fost mutată în SUA. Organizația „Femei pentru Femeile Afgane” au plătit pentru educația ei, însă comportamentul Aeshei a devenit îngrijorător. Trauma prin care a trecut i-a provocat dezechilibre emoționale. Treceri de la furie la afecțiune exagerată față de cei din jur.
Din decembrei 2011, Aesha locuiește cu Mati Arsla și Jami Rasouli-Arsala, unde se pare ca s-a acomodat.
Doctorul Peter Grossman speră să reușească o reconstrucție a nasului și a urechilor folosind țesuturi din alte părți ale corpului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.