Acasă Sanatate Cele mai comune 12 dureri si cauzele lor emotionale!

Cele mai comune 12 dureri si cauzele lor emotionale!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Probabil ca cei mai multi dintre voi nu au auzit despre psihosomatica, dar nu este grav pentru ca ceea ce este important veti afla abia acum. Psihosomatica este o disciplina medicala care se ocupa cu studiul unor noli si originea lor psihica. Concluzia medicilor este ca atunci cand psihicul sufera tot corpul reactioneaza pentru ca este o intreaga masinarie in care toate componentele sunt interconectate.

 

1. Cefaleea (durerea de cap)

Daca suntem mereu stresati si epuizati fizic – sa nu ne miram ca ne doare capul. Cea mai buna metoda de a scapa de durerea de cap este practicarea exercitiilor relaxante cum ar fi meditatia. Doctorul Christian Peterson insista asupra faptului ca trebuie sa avem grija de echilibrul starii noastre emotionale si atunci durerea de cap va dispare.

 

2. Gatul

Omul care se crede mereu vinovat pentru actiunile sale, va suferi de dureri in zona cervicala. Sentimentul de vinovatie paralizeaza aceasta zona, deci trebuie sa scapam cat mai repede posibil de remuscari si de acest sentiment de vinovatie. Ca durerea de gat sa dispara este nevoie sa acceptam lumea asa cum este ea si in toate formele sale. Doctorul Lori D’Ascenzo, chiropractor si kinesiologist, recomanda sa fim mai indulgenti cu noi insine si sa iertam si pe altii – aceasta va imbunatati starea sanatatii noastre.

 

3. Umerii

Chiropractorul Kitson Ross explica faptul ca umerii sunt zona pe care apasa responsabilitatea si grijile ce-l insotesc pe om. Cel mai bun leac impotriva durerii de umeri – impartirea poverii grijilor cu cei apropiati, incetarea de a ne forta pe noi insine sa facem totul de sine statator.

 

4. Durerile in partea superioara a spatelui

Aceasta zona este responsabila pentru dragoste, acceptul sau refuzul acesteia. Antrenorul si practicianul in autodezvoltare, Ronda Degaust, considera ca odata cu aparitia durerilor in aceasta zona trebuie sa ne preocupam de relatia noastra cu cei din jur, sa echilibram schimbul de energie cu persoanele ce ne inconjoara. Adica, daruirea si primirea dragostei trebuie sa fie echilibrata.