Facebook lanseaza o campanie de comunicare pentru consilierea numerosilor sai utilizatori europeni in ceea ce priveste gestionarea datelor personale.

Oficiali ai retelei de socializare, frecvent criticata pentru modul in care foloseste datele personale ale utilizatorilor sai, au declarat pentru AFP ca au pus la punct o echipa importanta de experti, designeri web si juristi pentru a se pregati pentru aceasta lege, la sediul sau social european din Dublin.

Regulamentul general privind protectia datelor personale, o lege europeana care va fi aplicata din 25 mai, se bazeaza pe dreptul fundamental al oricarei persoane care se afla pe teritoriu european de a beneficia de protectia vietii private si a informatiilor personale.

Legea impiedica administratiile, companiile, asociatiile, partidele politice si tertii sa colecteze date personale altele decat cele necesare Aceste informatii nu pot fi pastrate mai mult timp decat este necesar, iar cei care le colecteaza trebuie sa se asigure de consimtamantul clar al persoanelor interesate.

In cadrul acestei campanii, Facebook invita toti utilizatorii sai europeni sa verifice optiunile lor privind protectia vietii private din contul de pe reteaua de socializare. Platforma online va si centraliza anul acesta toate reglementarile privind protectia vietii private pe o pagina accesibila tuturor utilizatorilor sai.

Cu aceasta ocazie, Facebook a publicat cele sapte „principii” ale sale privind protectia vietii private, care, pana acum, erau secrete. „Suntem transparenti” si „voi sunteti proprietarii informatiilor pe care le faceti publice pe Facebook si le puteti elimina”, se numara printre aceste principii.

Potrivit noii legi, companiile detinatoare de date sunt responsabile de informatiile private pe care le colecteaza, trebuie sa garanteze protectia si sunt obligate sa anunte rapid autoritatile competente in cazul pierderii, furtului sau divulgarii, in caz contrar fiind pasibile de amenzi care merg pana la 4% din cifra de afaceri globala a acestora, transmite Mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.