Exercitiile creierului mentin ABILITATILE COGNITIVE chiar si la zece ani dupa practicarea lor!

Raw Life and Style

Cercetatorii americani au descoperit ca exercitiile creierului mentin abilitatile cognitive chiar si la zece ani dupa practicarea acestora.

O cercetare condusa de Guvernul Statelor Unite a descoperit ca persoanele cu varsta de peste 74 de ani erau capabile sa obtina performante mai bune de rationament si procesare a informatiilor dupa practicarea unor exercitii simple, ale caror efecte au fost observate si la zece ani dupa aceea, informeaza dailymail.co.uk.

Click pe aceeasi tema:  De ce clipeste Frumoasa Adormita? Imaginile din catacombele calugarilor capucini din Palermo au inspaimantat oamenii de stiinta!

Cei 3.000 de participanti din Baltimore au efectuat intre 10 si 12 sedinte de antrenament, cu o durata de la 60 pana la 75 de minute.

Publicat in Journal of the American Geriatrics Society, acest studiu asupra exersarii cognitive, cel mai amplu de pana acum, ofera speranta ca exista metode de pastrare a capacitatilor cognitive, avand in vedere ca 76 de milioane de americani din generatia „baby boom” incep sa inainteze in varsta.

Cu toate acestea, exercitiile nu au ca scop sa impiedice formele de dementa cauzate de boli asociate, cum ar fi maladia Alzheimer, ci doar sa stimuleze abilitatile cognitive, care slabesc odata cu inaintarea in varsta.

Click pe aceeasi tema:  Cinci exercitii kinesiologice care vor face creierul sa lucreze la putere maxima!

Cercetatorii au constatat ca, dupa cinci teste, persoanele care au beneficiat de exersarea creierului au avut performante cognitive mai bune decat cei care nu au realizat exercitiile respective in planul memorarii, rationamentului si procesarii informatiilor.

Citeste pe PAGINA 2 –>>

spre