Este oficial! Papa Francisc vine in Romania pe 31 mai!

Papa Francisc va veni anul acesta in Romania. Suvernul Pontif va ajunge la Bucuresti pe 31 mai 2019 si va ramane in tara noastra pentru trei zile. In cadrul programului oficial, Papa Francisc va merge si la Cluj-Napoca si Iasi.

Invitatia oficiala a fost facuta de presedintele Klaus Iohannis in martie 2017.

Ultima vizita a unui suveran pontif in Romania a fost cea a Papei Ioan Paul al II-lea, in 1999.

Pe 7 mai 1999, Papa Ioan Paul al II-lea ajungea la Bucuresti. Momentul a avut o deosebita insemnatate istorica, fiind pentru prima data de la Marea Schisma din 1054 cand un papa a vizitat o tara preponderent ortodoxa.

”Vin pe pamantul vostru ca pelerin al pacii, al fraternitatii si al intelegerii in sanul natiunilor, intre popoare si intre discipolii lui Cristos. Pe parcursul diferitelor etape ale vizitei mele, voi intalni diversele comunitati ecleziale, ca si poporul roman. Multumesc din inima Beatitudinii Sale Teoctist Patriarhul Romaniei, pentru cuvintele de un venit. intalnirea noastra si momentele de rugaciune pe care le vom impartasi sunt dovezi elocvente de fraternitate evanghelica. Pe linia ultimului Conciliu si in perspectiva marelui Jubileu, gesturile sunt cele care marcheaza in mod semnificativ drumul unitatii crestinilor. Doresc ca pastorii si credinciosii sa faca, la randul lor, gesturi concrete de dialog si de primire reciproca, ce vor demonstra ca iubirea fraterna in Cristos nu e o vorba in zadar ci o componenta a vietii crestine si a Bisericii”, a spus Papa Ioan Paul al II-lea intr-un discurs sustinut la Palatul Cotroceni.

Biserica Catolica, aproape un milion de credinciosi. Potrivit datelor oficiale ale Bisericii Catolice, in Romania sunt 969.118 credinciosi, 649 de preoti, si 925 de preoti diecezani.

10 ian 18:35Cap Limpede
Loading...