Anna Andronache, eleva din Targoviste ale carei mesaje au devenit virale pe Facebook dupa ce a criticat sistemul de invatamant, spune ca pleaca din Romania.

„Nu ma asteptam sa scriu asta atat de repede, dar acum pot sa va anunt ca ma mut in alta tara. Asta se datoreaza parintilor mei care isi lasa viata confortabila de aici si o iau de la zero in alta tara pentru mine. Las in urma o Romanie dominata de ipocrizie si prostie care nu o sa-mi lipseasca”, este mesajul prin care Anna Andronache isi anunta plecarea din tara.

A devenit cunoscuta in toata tara dupa ce a inceput sa tina pe contul personal de Facebook un jurnal al lucrurilor din scoala sa pe care le considera nepotrivite.

Dupa ce a caracterizat-o public pe profesoara de matematica de „comportament dominant si cat se poate de ipocrit” sau i-a numit public pe unii profesori „incompetenti”, dar s-a luat si de colegi de clasa, devenind astfel un simbol al curajului, Anna Andronache a anuntat, pe pagina sa de Facebook, ca parintii ei au decis, pentru binele ei, sa plece din tara.

Georgeta Gogeanu, directoarea scolii in care invata Anna declara in urma cu un an ca nu este impotriva punctelor de vedere ale Annei, ci critica doar modul ei de a pune problema. „Are o anumita educatie si este desteapta, cu initiativa. Lucrurile nu sunt in alb si negru. Sunt si lucruri care pot fi reglate, dar nu tot ce crede cineva, este si adevarul absolut. Sunt pentru libertatea de exprimare a oricaui om. Personal cred ca a dus lucrurile putin cam departe. Noi putem sa aratam ca lucrurile nu stau chiar asa. Anna nu accepta si alte puncte de vedere si nu accepta usor pe altcineva. De exemplu, are o neintelegere constanta cu profesoara de matematica”, spune directoarea, noteaza adevarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.