Egiptenii il foloseau ca un elixir al tineretii si al sanatatii! Este cel mai ieftin leac natural

Argila era folosita de egipteni in procesul de mumificare a cadavrelor, iar proprietatile sale o recomanda ca un agent foarte puternic de regenerare fizica, avand actiune remineralizanta, reechilibranta si antitoxica.

Folosirea argilei pe cale externa, despre care au cunostinta cetatenii lumii noastre contemporane, este cunoscuta inca din cele mai vechi timpuri, la fel ca si folosirea ei pe cale interna, prin ingerare, aspect necunoscut astazi pe scara larga.

„Profesorul Strumpf, de la Universitatea din Berlin, a prescris argila, in anul 1903, pentru tratarea a numerosi bolnavi atinsi de holera asiatica. in timpul razboiului din 1914-1918 se adauga in mustarul destinat unor regimente franceze o cantitate mica de argila. Contrar altor unitati, regimentele acestea n-au fost decimate de dezinterie. Trupele rusesti, de asemenea, foloseau argila pe cale interna”, recapituleaza Gerard Coutaret, autorul cartii „Terapia cu argila”, editata de Best Business.

Antiseptica, bun cicatrizant

Proprietatile argilei sunt numeroase. in primul rand, argila este antiseptica. Proprietatile bactericide ale argilei sunt intrebuintate eficient in numeroase stari infectioase, precum: enterite, colite, colibaciloza, afectiuni pulmonare sau parazitare (parazitoze intestinale). De asemenea, argila este un bun cicatrizant, fiind, totodata si un absorbant. 5 g de argila sunt de ajuns ca sa decoloreze 10 cm3 ai unei solutii de albastru de metilen de 0,1%. Argila absoarbe mirosurile si are si proprietati antitoxice, scrie doctorulzilei.

Previne imbatranirea

Specialistii au analizat argila verde, iar concluzia lor este ca aceasta poate fi folosita in tratarea mai multor boli, dar mai ales utilizata impotriva imbatranirii. Argila verde contine: siliciu – 49,10%; alumina – 14,61%; seschioxid de fier – 5,65%; var – 4,44%; magneziu – 4,24%; acizi alcalini – 3,08%; anhidrica titanica – 0,74%; umiditate – 7,40%; pierdere la foc – 10,85%.

Click pe aceeasi tema:  Ceaiul minune care indeparteaza toate bolile din lume! Este elixirul sanatatii vesnice

„Puternicul ei continut in siliciu o recomanda in numeroase afectiuni, indeosebi arterioscreloza, tuberculoza, imbatranire si in stari degenerative multiple. Importanta magneziului, a fierului, a calciului in terapeutica permite sa se explice rolul curelor argiloase in astenii, demineralizari, stari cancerigene, anemii”, scrie Gerard Coutaret.

Cum se prepara pasta de argila

„Punem argila intr-un recipient din sticla, din lemn, din faianta, din portelan (niciodata in vas din metal sau din material plastic) si amestecam – adaugand apa – pana obtinem o pasta densa, putin mai moale decat pasta de modelat.

Unii recomanda sa acoperim argila cu apa si sa asteptam cateva ore ca sa se obtina un terci omogen”, se arata in cartea „Terapia cu argila”, editata de Best Business, in care este descris exact cum si cand se foloseste pasta, in uzul extern, pentru tratarea diferitelor afectiuni.

Folosita pe cale interna

„Argila nu este mai greu de absorbit decat bismutul sau caolinul prescrise in mod frecvent. De foarte multa vreme, de altfel, argila a facut parte din multe preparate farmaceutice si, de curand, un laborator a lansat un nou preparat pe piata. Trebuie sa adoptam o argila grasa, cernuta fin, lipsita de nisip, nefiarta si neamestecata cu produse medicamentoase. Exista argile verzi, albe, galbene, rosii. Cateva testari ne pot permite sa determinam, pentru fiecare bolnav, varietatea mai activa. in principiu, argila din zona in care traim este cea mai recomandabila”, noteaza autorul cartii. Care este reteta si in ce boli este recomandat consumul de argila puteti afla din cartea care poate fi gasita la chioscuri incepand din toamna acestui an.

Click pe aceeasi tema:  Leacul babesc rusesc care te tine departe de raceala si gripa!

Buna contra insolatiei

Argila este un bun remediu si in caz de congestie cerebrala si insolatie, ne spune Gerard Coutaret, in cartea Terapia cu argila. Se pun cataplasme reci de argila pe ceafa si se tin timp de o ora. Operatiunea se poate repeta de mai multe ori pe zi. in acelasi timp se pun cataplasme si pe partea de jos a abdomenului. Tratamentul trebuie urmat cateva zile si poate fi alternat cu aplicatii de foi de varza.

Tratament pentru tenul acneic

Argila face minuni si pentru persoanele afectate de acnee. Acestea trebuie sa aplice, de doua sau de trei ori pe saptamana, apa argiloasa sau namol, pe care il lasa sa se usuce. Dupa 20 de minute se spala cu apa curata sau cu apa de trandafiri si se tamponeaza tenul cu suc de lamaie. Desigur, in perioada de tratare se ia argila pe cale interna, in fiecare dimineata.

spre