Dupa ce a fost numit „cel mai frumos drum din lume” de catre realizatorii emisiunii Top Gear, Transfagarasanul apare acum in topul celor mai frumoase destinatii pentru „vacante la volan”. Lista a fost publicata de The Telegraph, care include in top sosele din Scotia, Norvegia sau Italia.

Transfagarasanul este o reusita inginereasca: o intidere de asfalt plina de tuneluri, viaducte si poduri care pun la incercare talentul oricarui sofer.

„soseaua este creatia liderului comunist Nicolae Ceausescu, care a dorit sa se asigure ca, in cazul unei invazii sovietice, va exista o ruta rapida de scapare prin Muntii Carpati (nu ca ar fi fost folosita vreodata pentru asa ceva. Am condus pe drum de la nord la sud intr-o zi calda de toamna si imi amintesc ca am ramas fara suflare de cateva ori. Daca iti imaginezi Paradisul ca un set Scalextric intins pe mai mult de 50 de mile, atunci Transfagarasanul e pentru tine”, scriu jurnalistii britanici de la The Telegraph.

Acestia ii sfatuiesc pe cei care vor sa se aventureze pe Transfagarasan sa isi ia trei ore pentru calatorie si le recomanda sa se opreasca pentru a lua pranzul la Balea, noteaza voceatransilvaniei.

Mai mult, britanicii le recomanda turistilor sa foloseasca oportunitatea pentru a vizita minunatele orase din Transilvania, printre care Sibiu, Brasov si Sighisoara.

Pe lista publicata in The Telegraph mai apar drumuri din Scotia, Norvegia, Irlanda, Italia, Islanda, Insula Wight, Germania, Franta si Austria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.