Jurnalistul Dragos Patraru, prezentator al emisiunii Starea Natiei de la TVR spune ca ca prezenta astazi inregistrari audio care dovedesc ca sefii din conducerea TVR ii insulta pe jurnalisti e de la stiri pentru ca sunt prea critici cu puterea, relateaza Tolo.ro.

Echipa Starea Natiei se afla in conflict deschis cu cei din conducerea postului public de televiziune pe care ii acuza de cenzura.

Echipa de la ”Starea natiei”, cea mai audiata emisiune a postului, a intrat in posesia unor inregistrari audio, realizate chiar de catre oameni din TVR, potrivit sursei citate. In ele se aude clar cum Doina Gradea ii insulta pe oamenii redactiei de stiri, referindu-se la ei in termeni vulgari, pentru ca ziaristii incearca sa pastreze o distanta critica fata de partidul aflat la putere.

Din inregistrari reiese ca Doina Gradea este suparata ca ziaristii incearca sa nu tina cont de cine e la guvernare! ”Ceea ce la orice canal public de televiziune din Europa apare in fisa postului, obligatia de a fi in slujba cetateanului, nu a Puterii, la TVR a ajuns un motiv pentru care sa fii jignit”, spune unul dintre ziaristii de la ”Starea natiei”.

Si in sesizarea adresata pe 26 aprilie Comisiei de Etica a TVR, Dragos Patraru povesteste cateva dintre aceste dialoguri, insistand pe momentele in care redactia de stiri este jignita de catre presedintele televiziunii publice. ”Nu e vorba de vreun interes al nostru, ca majoritatea inregistrarilor nu sunt despre noi, ci despre colegii de la stirile TVR, ei sunt insultati! Oricum, starea libertatii de exprimare in televiziune este deplorabila, nu se mai poate asa!”. Exista si dialoguri despre un reporter, o fata, care ii pusese intrebari socotite agresive Gabrielei Firea, in timp ce directorii TVR considerau ca primarul trebuia elogiat, mai relateaza sursa citata.

Jurnalistii spera ca Parlamentul sa reactioneze. ”Aici nu mai e vorba de Putere sau Opozitie, ci de ceva la fel de important ca infruntarea politica democratica: e vorba despre libertatea de exprimare intr-un loc unde romanii au dreptul sa fie corect informati. Un loc unde noi am venit cu inima deschisa”, spun ziaristii.

Inregistrarile vor fi difuzate joi pe blogul realizatorului, patraru.ro, ”astfel incat oricine vrea sa le preia, sa o poata face”.

sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.