Dragnea a ingenuncheat oficial justitia! Eliberari pe banda rulanta in trei dosare celebre!

Instanta suprema a decis miercuri seara eliberarea mai multor persoane in trei dosare celebre in care avocatii condamnatilor au invocat ilegalitatea completurilor de cinci judecatori. Rudel Obreja si Dan sova au iesit din penitenciarul Jilava unde fusesera incarcerati. De asemenea, pe lista se afla si fostul ministru Constantin Nita. Fostul demnitar era condamnat pentru trafic de influenta.

Cei trei au parasit in aceasta noapte penitenciarele in care erau incarcerati, dupa deciziile de condamnare in dosare de coruptie.

Judecatorii instantei supreme au luat aceste decizii in urma unor cereri formulate de aparatorii condamnatilor, care au invocat ca au fost constituite ilegal completurile de cinci judecatori care au luat deciziile finale in respectivele dosare de coruptie.

Astfel, instanta suprema a admis cererile de suspendare a pedepselor in cazul celor trei. Deciziile sunt executorii, motiv pentru care condamnatii vor iesi din inchisoare de indata.

Cei trei au cerut rejudecarea proceselor si au facut contestatii in anulare, in acest ultim caz fiind fixate termene dupa 20 ianuarie 2019.

Judecatorii au decis ca, chiar daca cererile de contestatii in anulare au primit termene dupa 20 ianuarie 2019, cei trei trebuie sa paraseasca inchisoarea.

Decizia a fost pronuntata de Completul de judecata numarul 2 de la ICCJ, acelasi complet care il judeca definitiv pe Liviu Dragnea in dosarul angajarilor fictive de la DGSAPC Teleorman.

20 dec 10:19Cap Limpede