Cinematografia romana este mai saraca cu o stea, frumoasa actrita fiind cunoscuta pentru 10 roluri in filme romanesti, dar si pentru cele peste 30 de piese de teatru in care a jucat.

Actrita de teatru si film Carmen Stanescu s-a stins din viata, aceasta fiind gasita decedata in casa sa. Carmen Stanescu a debutat in 1945, la doar 20 de ani, cu rolul Ecaterina Ivanovna in piesa „Fratii Karamazov”. incepand de atunci si pana astazi, a interpretat peste 30 de roluri pe scena Teatrului National precum si a altor teatre din Bucuresti.

A jucat in peste 30 de piese de teatru pe scena Teatrului National, fiind actrita in 10 piese a teatrului radiofonic.

Ca si actrita de film a jucat in 10 productii cinematografice, publicand si o carte in 2003 – „Destainuiri”.

Prin Decretul nr. 3 din 13 ianuarie 1964 al Consiliului de Stat al Republicii Populare Romane, actritei Carmen Stanescu i s-a acordat titlul de Artist Emerit al Republicii Populare Romane „pentru merite deosebite in activitatea desfasurata in domeniul teatrului, muzicii si artelor plastice”.

A fost distinsa cu Ordinul Meritul Cultural clasa a III-a (1967) „pentru merite deosebite in domeniul artei dramatice”.

Maestra a sportului in 1952. Societar de onoare al Teatrului National „I.L.Caragiale” din anul 2001. In anul 2000, a fost decorata cu Ordinul National „Serviciul Credincios” in grad de Ofiter. In anul 2004 a primit Premiul de excelenta in teatru, cu ocazia implinirii a 60 de ani de teatru, oferit in cadrul festivitatii „Femeile de succes ale anului 2004”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.