La mai bine de 2.000 de ani de la venirea Mantuitorului pe Pamant apar mai multe dovezi despre cum s-a nascut religia crestina si Biblia. Doi cercetatori biblici au descoperit o copie originala au unui text vechi, care descrie invataturile lui Iisus fata de „fratele sau” Iacob.
Geoffrey Smith si Brent Landau, cercetatori religiosi de la Universitatea din Texas, au gasit un text in arhivele de la Oxford, care dateaza din urma cu 1.600 de ani. Expertii au gasit mai multe fragmente grecesti din secolul al V-lea sau al VI-lea, din prima apocalipsa a lui Iacob. Documentul face parte dintr-o colectie antica, cunoscuta sub numele de biblioteca Nag Hammadi.
Se spune ca documentul descrie invataturile secrete ale lui Iisus fata de „fratele sau”, Iacob. De asemenea, si detaliile despre „lumea cereasca” si evenimentele viitoare, ca moartea inevitabila a acestuia, sunt dezvaluite, potrivit Universitatii din Texas. Este extrem de greu sa gasesti o copie a unui astfel de manuscris in greaca, deoarece orice scriere care a adaugat sau a schimbat existential Noul Testament, in orice mod, a fost considerata eretica de catre Biserica, arata playtech.
Dr. Geoffrey Smith, profesor asistent de studii religioase la Universitatea Texas, spune ca textul completeaza invataturile biblice despre viata si slujirea lui Iisus si ne descrie conversatiile care au avut loc intre el si fratele sau, Iacob. Sunt insa si invataturi secrete, care i-au permis acestuia sa fie un invatator bun dupa moartea lui Iisus.
Doar un numar mic de texte din biblioteca Nag Hammadi, o colectie 13 carti gnostice decoperite in Egipt in 1945, au fost in limba greaca. De asemenea, cunoscute sub numele de „Evangheliile gnostice”, cartile sunt vazute ca documente-cheie pentru intelegerea gnosticismului. Acesta e un nume modern pentru o varietate de idei si sisteme religioase antice, originare din primul si al doilea secol d.Hr.
Prima Apocalipsa a lui Iacob, ca celelalte carti din biblioteca Nag Hammadi, a fost considerata eretica sau interzisa de Biserica. A cazut in afara granitelor religioase din secolul al patrulea, care au definit noul Testament, din 27 de carti. El era cunoscut si sub numele „Iacob cel drept” si era un lider al bisericii timpurii, iar statutul de frate descrie o relatie spirituala strânsa cu Hristos, nu una biologica.