Ramasite omenesti au fost descoperite intr-o cladire istorica din Roma detinuta de Vatican, iar politia crede ca este pe cale de a elucida unul din cele mai intunecate mistere ale Italiei.

Fragmente de oase umane au fost gasite in timpul lucrarilor de restaurare a proprietatii aflate langa biroul diplomatic al Sfantului Scaun din Roma, a transmis Vaticanul, relateaza The Guardian.

O ancheta a fost declansata pentru a stabili varsta, sexul si data mortii.

Criminalistii cred ca ramasitele apatin unor adolescente – Emanuela Orlandi si Mirella Gregori – diparute in 1983, pe cand aveau 15 ani si vor face de urgenta comparatia testelor ADN.

Emanuela Orlandi a fost fiica unui membru al politiei din Vatican si a fost vazuta ultima oara la 22 iunie 1983. Potrivit teoriilor care au circulat atunci, fata de 15 ani a fost rapita de o banda de crima organizata pentru a exercita presiuni asupra functionarilor de la Vatican in vederea recuperarii unui imprumut.

O alta teorie a fost aceea ca rapirea a avut loc pentru a forta eliberarea din inchisoare a lui Mehmet Ali Agca, care a incercat sa il asasineze pe Papa Ioan Paul al II-lea in 1981.

Fratele ei, Pietro, conduce o campanie de zeci de ani pentru a afla ce s-a intamplat cu Emanuela si a acuzat Vaticanul de tacere si chiar de complicitate in acest caz.

Vaticanul a declarat in mai multe randuri ca a cooperat cu politia italiana in acest caz.

Mirella Gregori a disparut cu 40 de zile inainte de Orlandi. Mama ei spune ca a plecat de acasa dupa ce a sunat interfonul apartamentului si nu s-a mai stiut nimic de ea.

Anchetatorii spun ca cele doua cazuri de disparitie ar fi legate intre ele.

Sursa: Protv