De multe ori profesorii uita de constiinta si merg la catedra doar pentru salariul, de multe ori mizerabil primit de la stat, iar acasa fac carduri de copii la meditatii trimisi cu forta de parinti. Iata ca mai sunt in Romania si profesori care vad potential si dorinta la copii, iar asta este o motivatie suficienta pentru a acorda meditatii gratuite.

Proiectul de pomina are loc la Iasi, fiind initiat de doi profesori ieseni de biologie, care mediteaza fara sa fie platiti de ani de zile elevii de clasa a XII-a pasionati de biologie care doresc sa dea admitere la Universitatea de Medicina si Farmacie.

Este vorba de sotii Nedea Mircea, profesor de biologie la Colegiul „Negruzzi” si Nedea Nina, profesoara la aceeasi disciplina la Colegiul „Eminescu”. Aceasta familie zecei de elevi admisi la Universitatile de Medicina din Cluj si Tg. Mures sau UMF Iasi.

Proiectul SAP – ed, de studii aprofundate pentru elevii defavorizati este dedicat elevilor claselor terminale de liceu ce provin din familii cu venituri reduse, cu un venit lunar de sub 400 de lei pe membru de familie si care doresc sa-si faca o cariera in domeniul medical.

Proiectul isi propune sa elimine inegalitatea de sanse, sa-i ajute pe cei fara resurse sa-si indeplineasca visul de a deveni medici, deoarece sunt convins ca si in randul acestor copii vor fi medici devotati, harnici, tenace, cu multa compasiune pentru pacienti.

sursa: ziaruldeiasi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.