In urma cu aproximativ un an an Ion Tiriac, cel mai bogat roman, avea o pozitie transanta si surprinzatoare. „Chestionat in legatura cu protestele din Piata Victoriei impotriva OUG 13, Ion Tiriac a avut o parere transanta: „Oamenii astia au autorizatia sa se uneasca asa si sa marsaluiasca? Oare nu sunt manati de la spate de cineva?”

Nici aia (revolutionarii din anul 1989) nu aveau voie sa se adune, nici astia n-au voie sa se adune fara aprobarea primarului. Coruptie exista in toata lumea asta si la nivele de o mie de ori mai mari, nu la nivele de carnat. Eu, intre un hot si un prost, prefer hotul. Dupa hot mai ramane ceva. Dupa prost, nu mai ramane nimic”.

Acum a iesit la iveala preferinta acestuia pentru „hoti”.

Jurnalistii Antena 3 au dezvaluit faptul ca intr-un mare dosar al DNA, pe interceptari a picat si omul de afaceri Ion tiriac. Procurorul DNA, Carmen Damian, ar fi decis sa-l intercepteze si pe acesta, iar casa magnatului a fost pusa sub supraveghere.

„Un abuz urias impotriva celui mai bogat roman si unuia dintre cei mai cunoscuti romani. Doamna Carmen Damian a decis interceptarea omului de afaceri Ion Tiriac, care nu a avut nicio treaba nici cu furaciunile, nici cu politicul. Telefonul, ambiental. Locuinta stim cert ca i-au supravegheat-o”, a spus Oana Zamfir, la Antena 3.

Unul dintre motivele pentru care procuroarea Carmen Damian a dispus inteceptarea lui Ion tiriac a fost ca magnatul locuieste foarte aproape de Elan Schwartzenberg.

„Pentru ca sta foarte aproape de Elan Schwartzenberg si pentru ca e posibil ca fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, Codrut Marta, sa fi trecut prin zona casei lui Ion tiriac”, a explicat Berta Popescu, senior-editor Antena 3.