Daniel Breaz a recidivat! Noi gafe ale ministrului Culturii, intr-un discurs la Ateneu!

Dupa gafa de ieri, cand a spus ca Mihai Eminescu „este practic cel mai mare poet CARE l-a dat Romania”, ministrul Culturii a recidivat. S-a intamplat chiar de Ziua Culturii Nationale. Daniel Breaz a tinut un discurs la Ateneul Roman.

„Ceea ce spunea, in introducerea CARE a facut-o (CORECT: „pe care a facut-o”) domnul presedinte al Academiei…o sa vorbesc si o sa incerc sa exprim cateva lucruri legate de cultura nationala”, a declarat Daniel Breaz, ministrul Culturii.

Referindu-se la poporul roman, el a spus ca este „ prin excelenta deschis spre dialog si schimb de valori artistice, dar si receptiv la modelele si la bunele PRACTICE (CORECT: „practici”) ale celorlalti”.

„Pentru mine ca om, ca roman, pot sa spun, ca si cadru didactic….eu consider, asa cum considera foarte multa lume, ca este practic cel mai mare poet CARE l-a dat Romania, cel putin pana in momentul de fata (corect „pe care l-a dat”- n.r.). O opera extraordinara”, a spus ministrul Culturii, luni seara, la Digi24.

Daniel Breaz s-a aratat iritat atunci cand a fost intrebat daca are in minte niste versuri de Mihai Eminescu si daca le poate recita si a facut mai multe cacofonii.

15 ian 19:52Cap Limpede
Loading...