Dan Barna, presedintele USR, a povestit la Realitatea TV care a fost reactia lui Liviu Dragnea la solicitarile opozitiei ca Florin Iordache sa isi ceara scuze pentru gestul obscen de miercuri din Parlament.

„Am fost in sedinta Biroului Permanent si, de fata cu Liviu Dragnea, colegul meu Iulian Bulai i-a solicitat lui Florin Iordache sa-si ceara scuze pentru gestul din plen. Iordache a spus ca nu a fost o jignire, a fost un salut si ca nu poate sa-si controleze mainile cand se ridica, un fel de spasm. Florin Iordache continua sa afirme ca a fost ceva normal, nu a fost o enervare de moment, atat de jos am ajuns ca tara. Dragnea nu a avut nicio reactie, radea in barba ca sa spun asa. Pentru el este un gest de mare bravura si demnitate politica ce a facut Iordache”, a declarat Dan Barna la Realitatea TV.

Seful USR spune ca gestul lui Iordache de ieri este gestul pe care PSD il arata intregii Romanii, ca traim un deja vu de alunecare in perioada neagra din comunism.

„Este o ceata de infractori, care face in dispret politica externa a Romaniei. Mai grav decat gestul obscen e ce s-a votat, adoptarea OUG 90 care merge contrar la ce solicita raportul MCV. Obiectivul lui Dragnea este de a scoate Romania afara din Europa in zona gri de control dictatorial”, a mai spus Dan Barna.