Dacian Ciolos a rabufnit: "Suntem aproape in situatia Rusiei, in care seful suprem decide cine are dreptul sa participe la alegeri"

Presedintele PLUS, Dacian Ciolos, a declarat joi, dupa ce BEC a decis ca Alianta 2020 nu poate participa la alegerile europarlamentare ca Romania este „aproape de situatia Rusiei”.

„Liviu Dragnea se foloseste de toate tertipurile pentru a influenta rezultatul alegerilor. Suntem aproape in situatia Rusiei, in care seful suprem decide cine are dreptul sa participe la alegeri, lucrul acesta ni se pare foarte periculos. poate sa candideze la alegeri. Avem incredere in justitie si avem incredere ca ICCJ va lua decizia justa. Legea a fost interpretata abuziv, la extrem. Vom face tot ce tine de noi pentru ca aceasta alternativa politica sa existe in continuare si sa aveti aceasta posibilitate de a ne vota”, a declarat Ciolos intr-o conferinta de presa.

El a exemplificat cu un exemplu relevant o situatie absurda situatia de la BEC.

„Stiati ca domnul Corneliu Vadim Tudor este in continuare presedintele PRM, care este inscris in registrul partidelor politice?”, a spus Ciolos.

Inscrierea aliantei electorale Alianta 2020 USR – PLUS pentru alegerile europarlamentare din 26 mai a fost respinsa de Biroul Electoral Central. Liderul PLUS Dacian Ciolos a afirmat ca este o insulta la adresa electoratului si un act nedemocratic total si a avertizat ca cele doua partide vor face demersurile necesare si vor protesta „pana cand acest act nedemocratic si ilegal va fi indreptat”.

Pretextul BEC a fost acela ca Dan Barna si Dacian Ciolos nu ar figura ca presedinti ai USR, respectiv PLUS in Registrul partidelor politice, precizeaza PLUS.

Ambele partide afirma ca au solicitat inregistrarea presedintilor la Tribunalul Bucuresti, dar pana acum nu au primit o decizie definitiva, iar pentru acest motiv, BEC a respins cererea de inregistrare a Aliantei, scrie Aktual24.

7 mar 22:23Cap Limpede
Loading...