Brasovenii isi propun sa aseze orasul la loc de cinste in Cartea Recordurilor duminic prin organizarea celui mai mare lant de oameni care citesc, in acest caz romanul Descult, eveniment prin care se doreste a fi sarbatorite Ziua Internationala a Cartii, dar si Centenarul Marii Unirii.

Asociatia C’Art Fest, organizatorii manifestarii, au informat ca oamenii se vor aseza, incepand cu ora 12,00, in sir indian pornind din Piata Sfatului formand astfel un sir spiralat pe toata lungimea strazii Republicii. Fiecare participant va citi cu voce tare cate o propozitie din romanul ”Descult” de Zaharia Stacu.

Textul va fi oferit de organizatori, iar fiecare participant va primi si cate o bratara de inregistrare. Numarul de pe bratara va coincide cu numarul propozitiei. De asemenea, fiecare participant va trebui sa fie inregistrat intr-un tabel, atat inainte cat si dupa citirea propozitiei. Organizatorii estimeaza ca manifestarea se va derula pe parcursul a peste trei ore.

Principalul partener al manifestarii este Academia Fortelor Ariene ”Henri Coanda” Brasov, care se va implica atat in organizare cat si in participarea cu studenti si cadre didactice la eveniment.

Rectorul academiei, comandor cof.univ.dr. Gabriel Raducanu, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca in momentul in care a auzit in urma cu cateva saptamani de organizarea acestui lant uman si de dorinta organizatorilor de a intra in Cartea Recordurilor, s-a hotarat impreuna cu studentii si conducerea unitatii de invatamant sa sprijine manifestarea.

”Cand am auzit acum cateva saptamani de initiativa tinerilor de la Asociatia C’Art Fest si ambitia cu care au pornit la drum cu organizarea acestei manifestari, am hotarat impreuna cu conducerea academiei si cu studentii sa participam nu numai la organizare, ci si la evenimentul propriu-zis. Ne-am organizat cu tot ce avem noi la nivel universitar, astfel ca sa depasim recordul actual de 3.071 de persoane, care a fost in India, si sa avem 3.072 de participanti la lantul uman. Ne-au fost impuse niste lucruri foarte, foarte stricte de catre cei de la Guiness Book, pe care cu siguranta le vom respecta. Vom participa cu un numar de 440 de studenti din cei trei ani de studiu, dar si cu fanfara Academiei de Aviatie Henri Coanda cu care ne vom deplasa in Piata Sfatului, in acorduri muzicale. Speram ca alaturi de noi sa fie tot ceea ce inseamna om, cultura, si cei care iubesc Brasovul”, a afirmat rectorul Academiei de Aviatie ”Henri Coanda”.

Organizatorii manifestarii ii roaga pe cei care vin la eveniment sa se inarmeze cu rabdare si sa fie pregatiti pentru a petrece cateva ore frumoase in centrul orasului.

”Va rugam sa va inarmati cu rabdare si sa veniti pregatiti pentru a petrece cateva ore frumoase in centrul Brasovului, in compania altor cititori. Citirea va trebui sa fie asemenea unei reclame de medicamente, adica foarte rapida, de aceea va recomandam sa faceti exercitii de citire din momentul in care primiti textul. In cazul in care va exista o pauza mai mare de 10 secunde intre doi cititori, incercarea de a intra in Cartea Recordurilor va esua. Citirea va incepe cu partenerii evenimentului nostru tocmai pentru a constitui un exemplu de organizare si pentru restul participantilor. Cartile pe care le veti aduce de acasa vor folosi pentru a va face sederea mai usoara, dar si pentru a oferi un cadou colegului de rand. Prin urmare, schimbul de carti ramane valabil”, anunta organizatorii intr-un comunicat transmis AGERPRES.

Mai multe scoli din Bacau, Iasi sau Fagaras au semnalat participarea la eveniment, cu clase intregi de elevi. De asemenea, persoane din Bucuresti, Republica Moldova si chiar din Italia si-au manifestat dorinta de a veni la manifestarea de la Brasov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.