Respectand cateva reguli, iti vei transforma creierul intr-un instrument de obtinere a succesului. Modul in care lucreaza creierul nostru influenteaza diferite aspecte ale vietii noastre. Potrivit unor cercetari, efectuale de neuro-biologul Michael Merzenich, noi suntem capabili sa schimbam radical principiile de functionare a creierului nostru si sa-l „programam” pentru obtinerea succesului.

Creierul poate sa filtreze informatia pe care o memoram. Prin urmare, fiecare persoana trebuie sa se concentreze asupra lucrurilor mai importante pentru atingerea scopurilor in viata. Mai mult decat atat, a fost demonstrat ca in rezultatul muncii intelectuale, in creier se formeaza noi neuroni.

Fa aerobica mintala

Aerobica mintala poate fi facuta de oricine, indiferent de varsta si stil de viata. Asta poate fi rezolvarea integramelor, sahul sau alte activitati care te fac sa gandesti.

Potrivit cercetarilor, oamenii de succes isi rezerva 15-30 de minute in fiecare zi pentru aerobica mintala.

Cauta idei noi

incarca-ti creierul cu idei noi in fiecare zi. Fa lucrurile care ti se par interesante. Daca esti atras de un anumit tip de sport, gaseste timp pentru a-l practica si pentru a-l transforma intr-un hobby. Asa vei trece peste limitarile fizice si iti vei intari cugetul.

Studierea continua inseamna cresterea personala. iti vei invata creierul sa se concentreze, datorita acestui fapt, el va lucra efectiv atunci cand ai multe sarcini de indeplinit.

Potrivit antreprenorului Jack Welch, secretul succesului consta intr-o continua dezvoltare. Din acest motiv nu te opri la ceea ce stii si ai. Cauta modalitati sa descoperi lucruri noi si sa iti imbunatatesti cunostintele vechi.
Imagineaza-ti omul care vrei sa devii

incearca sa vizualizezi ce fel de om vei fi atunci cand vei atinge o anumita varsta. Asa vei capata energia necesara pentru a-ti transforma viziunea in realitate. Mai mult decat atat, vei putea descoperi de ce ai nevoi pentru a ajunge o asemenea persoana.

Imagineaza-ti succesul si vei reusi sa gasesti forte pentru a indeplini scopul propus atunci cand crezi ca nu mai poti. Vizualizarea pregateste creierul pentru posibilitatile care le vei avea in drumul tau spre succes.

Concentreaza-te asupra planurilor de lunga durata

Multi oameni nu pot obtine succesul deoarece nu pot sa-si stabileasca un plan de lunga durata. Daca nu astepti nimic de la viata, atunci ea devine zadarnica – indiferent de cat de bine faci un lucru sau altul.

Exista oameni care sunt impusi, de timp si circumstante, sa-si schimbe planurile. Pana la urma, aceste lucruri neasteptate nu sunt decat o piedica in drumul spre succes. Antreneaza-ti creierul in asa fel incat el sa fie intotdeauna pregatit pentru ceva neasteptat, arata dozadesucces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.