Acasă Sanatate Cum poti salva viata cuiva otravit sau intoxicat folosind aceasta substanta!

Cum poti salva viata cuiva otravit sau intoxicat folosind aceasta substanta!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O lingurita de carbune activ are o suprafata desfasurata de aproximativ 300 de metri patrati si este suficienta pentru a absorbi si elimina din organism diferite toxine, metale grele, chimicale, medicamente, morfina si pesticide. Carbunele activ reduce absorbtia substantelor otravitoare cu pana la 60%. El este alcatuit dintr-o substanta poroasa, asemanatoare texturii buretelui, si contine carbon natural in diferite forme. Denumirea de „carbune activ” deriva din faptul ca este tratat chimic cu oxigen.

Ca urmare a tratamentului cu oxigen, carbunele capata o porozitate ridicata. Procesul de activare se desfasoara la temperaturi foarte inalte, motiv pentru care carbunele activ este alcatuit aproape in intregime din compusi de carbon. Compozitia chimica a carbunelui este foarte asemanatoare celei specifice grafitului. Porozitatea crescuta a materialului astfel tratat transforma carbunele intr-un mediu cu proprietati absorbante si catalitice exceptionale.

In anul 1831, profesorul Touery a baut, in prezenta colegilor sai de la Academia Franceza de Medicina, o doza letala de stricnina si, spre marea lor surpriza, a supravietuit. Asta pentru ca Touery a neutralizat imediat otrava cu carbune activ. Carbunele activ este un mijloc excelent pentru curatarea urgenta a tractului gastro-intestinal. De fapt, in astfel de cazuri, se numara chiar printre cele mai eficiente remedii existente, putand fi utilizat pentru neutralizarea unui spectru larg de substante toxice.

 

Aria de folosinta a carbunelui activ si proprietatile benefice ale acestuia:

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos