Cap Limpede

Sanatate

Cum poti salva viata cuiva otravit sau intoxicat folosind aceasta substanta!

O lingurita de carbune activ are o suprafata desfasurata de aproximativ 300 de metri patrati si este suficienta pentru a absorbi si elimina din organism diferite toxine, metale grele, chimicale, medicamente, morfina si pesticide. Carbunele activ reduce absorbtia substantelor otravitoare cu pana la 60%. El este alcatuit dintr-o substanta poroasa, asemanatoare texturii buretelui, si contine carbon natural in diferite forme. Denumirea de „carbune activ” deriva din faptul ca este tratat chimic cu oxigen.

Ca urmare a tratamentului cu oxigen, carbunele capata o porozitate ridicata. Procesul de activare se desfasoara la temperaturi foarte inalte, motiv pentru care carbunele activ este alcatuit aproape in intregime din compusi de carbon. Compozitia chimica a carbunelui este foarte asemanatoare celei specifice grafitului. Porozitatea crescuta a materialului astfel tratat transforma carbunele intr-un mediu cu proprietati absorbante si catalitice exceptionale.

In anul 1831, profesorul Touery a baut, in prezenta colegilor sai de la Academia Franceza de Medicina, o doza letala de stricnina si, spre marea lor surpriza, a supravietuit. Asta pentru ca Touery a neutralizat imediat otrava cu carbune activ. Carbunele activ este un mijloc excelent pentru curatarea urgenta a tractului gastro-intestinal. De fapt, in astfel de cazuri, se numara chiar printre cele mai eficiente remedii existente, putand fi utilizat pentru neutralizarea unui spectru larg de substante toxice.

 

Aria de folosinta a carbunelui activ si proprietatile benefice ale acestuia:

Pagini: 1 2

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-84103").on("click", function(){ $(".com-click-id-84103").show(); $(".disqus-thread-84103").show(); $(".com-but-84103").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});