Tentativa oamenilor de a manca sanatos, uneori cu costuri mai mari, are un dusman pentru ducerea la indeplinire a scopului de a se mentine sanatosi sau de a slabi.  Cercetatorii de la Imperial College din Londra a aratat ca persoanele care consuma cantitati mari de sare au hipertensiune, indiferent de alimentatia lor sanatoasa.

Potrivit autorilor studiului, rezultatele reprezinta un avertisment al faptului ca oamenii ar trebui sa respecte cu strictete cantitatea de sare pe care o consuma si ca producatorii ar trebui sa limiteze continutul de sare in produsele lor. Hipertensiunea arteriala afecteaza unul din patru adulti din Regatul Unit si a fost asociata cu un risc crescut pentru o serie de probleme de sanatate, inclusiv infarct miocardic si accident vascular cerebral. Pentru realizarea acestui studiu, publicat in revista „Hypertension”, au fost analizate datele a peste 4.000 de persoane din Marea Britanie, SUA, Japonia si China. Oamenii de stiinta au studiat concentratiile de sodiu si potasiu din probele de urina ale participantilor, precum si aportul a peste 80 de substante nutritive despre care se crede ca reduc tensiunea arteriala mare – de exemplu vitamina C, fibre, acizi grasi omega-3.

Cercetatorii au descoperit o legatura intre hipertensiune si un aport crescut de sare, chiar si in cazul persoanelor cu cantitati mari de potasiu in sange si de alte substante care reduc tensiunea.
S-a demonstrat ca produsele alimentare care contin substantele in cauza nu combat efectele cantitatii de sare consumate.

Loading...

sursa: Rador

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your name here
Please enter your comment!